Τετάρτη, 15 Μαϊος 2024 20:14

Πιερρακάκης: Eνισχύουμε το διδακτικό και ερευνητικό μας προσωπικό με νέους επιστήμονες

Ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης, με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα αναφέρθηκε στη συμμετοχή του στο 5ο συνέδριο του ygeiamou.gr όπου μίλησε για το διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό της χώρας.

«Οι αναδυόμενες τεχνολογίες δεν θα υποκαταστήσουν τους γιατρούς, αλλά θα επικουρήσουν το λειτούργημά τους. Μπροστά στις νέες τεχνολογικές εξελίξεις, είμαστε εδώ για να ενισχύσουμε το διδακτικό και ερευνητικό μας προσωπικό στη διαμόρφωση πλήρως καταρτισμένων νέων επιστημόνων», δήλωσε χαρακτηριστικά

«Η εμπιστοσύνη της κυβέρνησης και των υπουργείων Παιδείας και Υγείας στις Ιατρικές Σχολές αντανακλάται στην προκήρυξη και κάλυψη 270 νέων θέσεων ΔΕΠ, που θα ενισχύσουν σημαντικά το έργο τους -ιδίως στις πανεπιστημιακές κλινικές», πρόσθεσε ο υπουργός.

Ο κ. Πιερρακάκης μίλησε στο 5ο συνέδριο του ygeiamou.gr σχετικά με τις προκλήσεις και τις προοπτικές της ιατρικής εκπαίδευσης στο πλαίσιο που διαμορφώνουν τα νέα τεχνολογικά και επιστημονικά δεδομένα. Ο υπουργός συμμετείχε σε πάνελ με τους ακαδημαϊκούς: Νικόλαο Αρκαδόπουλο, πρόεδρο Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, καθηγητή Χειρουργικής Νοσοκομείου «Αττικόν», Δημήτρη Μπούμπα, πρόεδρο του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚεΣΥ), καθηγητή Παθολογίας – Ρευματολογίας ΕΚΠΑ, Ιωάννη Μπολέτη, πρόεδρο Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, καθηγητή Παθολογίας – Νεφρολογίας ΕΚΠΑ και Άδωνι Ιωαννίδη, καθηγητή Κλινικής Γενετικής, κοσμήτορα Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ