Παρασκευή, 17 Μαϊος 2024 13:00

Αντίστροφη μέτρηση για την ευρωκάλπη της 9ης Ιουνίου (Βίντεο)

Αντίστροφη μέτρηση για την ευρωκάλπη της 9ης Ιουνίου (Βίντεο)

Σφοδρά πυρά ανταλλάσσουν οι πολιτικοί αρχηγοί καθώς πλησιάζουμε προς την κάλπη της 9ης Ιουνίου για τις ευρωεκλογές.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε το βράδυ της ευρωκάλπης να παραμείνει αναλλοίωτο το μήνυμα των εθνικών εκλογών, με κυρίαρχη τη ΝΔ.

«’Στείλτε μήνυμα’ λένε. Ναι, θα στείλουμε μήνυμα, σταθερότητας, σιγουριάς και συνέχειας με ισχυρή τη Νέα Δημοκρατία. Αυτό θα είναι το μήνυμα και είναι το μήνυμα που θέλω να στείλετε όλοι για να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, τις μεγάλες αλλαγές».

Στέφανος Κασσελάκης

Από την Ηλιούπολη, ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε στις 9 Ιουνίου ο λαός να βάλει τέλος στο άλλοθι του 41%.

«(…)Από τη μία να τιμωρήσει αυτήν την αλαζονεία και από την άλλη να δώσει ένα μήνυμα ότι θα υπάρχει δυνατή αντιπολίτευση στη χώρα».

Την ίδια στιγμή, την πρότασή του για τη φορολόγηση των πολιτών κατέθεσε σε πρόταση νόμου ο ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει και της συζήτησης στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα για την ακρίβεια, με την αξιωματική αντιπολίτευση να δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην πρόταση, η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και μείωση του ΕΝΦΙΑ. Προβλέπει επίσης μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα.

Νίκος Ανδρουλάκης

Στο διακύβευμα της σταθερότητας που θέτει η ΝΔ απαντά ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και σε δημοσιεύματα που θέλουν την ΕΥΠ να μη δίνει διευκρινήσεις στην Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών για τους λογούς της παρακολούθησής του.

«(…) Να πει σας εκβιάζουν να με ψηφίσετε γιατί θα πάμε στην αστάθεια; Το θεωρώ κοροϊδία και είμαι σίγουρος ότι αυτήν την κοροϊδία και την αλαζονεία θα την αποδοκιμάσει στις ευρωπαϊκές εκλογές ο ελληνικός λαός. (…) Δεν μπορεί η δικαιοσύνη να βγάζει αντισυνταγματικό τον νόμο της Νέας Δημοκρατίας, να μιλάει για νόμιμη ενημέρωση για την αιτιολογία και να λένε οι μυστικές υπηρεσίες ότι δε συμμορφωνόμαστε τις αποφάσεις του ΣτΕ. Το θεωρώ αδιανόητο. Περιμένω λοιπόν. Σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσω νομικά, εάν κάποιος φανταστεί μια τέτοια απάντηση θα έχει νομικές επιπτώσεις».

«Κάνουμε κυριολεκτικά τη νύχτα, μέρα. Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι και θα νικήσουμε», λέει ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στη Βόρεια Ελλάδα Μητσοτάκης, Ανδρουλάκης, Κουτσούμπας

Σε περιοχές της βορείου Ελλάδας θα περιοδεύσουν σήμερα Παρασκευή 17 Μαΐου Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκος Ανδρουλάκης και Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ από την πλευρά του ο Αλέξης Χαρίτσης συνεχίζει την περιοδεία του στην Κρήτη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί σε Ημαθία και Πέλλα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα βρεθεί σήμερα στους νομούς Γρεβενών και Φλώρινας. Από την πλευρά του ο ΓΓ του ΚΚΕ βρίσκεται ήδη από χθες στη Θεσσαλονίκη.

Δημοσκοπήσεις

Την ίδια ώρα, τρεις δημοσκοπήσεις δείχνουν τη ΝΔ να ξεπερνά το 30%.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της MARC η ΝΔ λαμβάνει 33,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 15,2% και το ΠΑΣΟΚ 12,2% στην εκτίμηση ψήφου.

Ακολουθούν ΚΚΕ 8%, Ελληνική Λύση 8,3%, ΝΙΚΗ 3,2%, Νέα Αριστερά 3%, Πλεύση Ελευθερίας 4,5%, ΜέΡΑ25 3%, Φωνή Λογικής 2,8% και Δημοκράτες 2,5%.

Η έρευνα της PULSE στην εκτίμηση ψήφου δίνει στη ΝΔ 33%, στον ΣΥΡΙΖΑ 16% και το ΠΑΣΟΚ 12,5%. Ακολουθούν ΚΚΕ 8%, Ελληνική Λύση 9%, ΝΙΚΗ 3,5%, Πλεύση Ελευθερίας 3,5%, Νέα Αριστερά 3%, ΜέΡΑ25 3%, Φωνή Λογικής 2,4%, Δημοκράτες 2,1% και Πατριώτες 1,2%.

Στη δημοσκόπηση της ALCO, η ΝΔ 30,5 – 34,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 14,5 – 17,5% και το ΠΑΣΟΚ 11,5 – 14,5% στην εκτίμηση ψήφου.

Ακολουθούν ΚΚΕ 8 – 10%, Ελληνική Λύση 9 – 11%, ΝΙΚΗ 2,5 – 4,5%, Πλεύση Ελευθερίας 2,3 – 4,3%, ΜέΡΑ25 1,5 – 3%, Νέα Αριστερά 2,2 – 3,7%, Δημοκράτες 1,8 – 3,3% και Φωνή Λογικής 1,7 – 3,2%.

Οι πολιτικοί αρχηγοί μπαίνουν σε θέσεις μάχης με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για την ευρωκάλπη της 9ης Ιουνίου.

Δείτε το βίντεο του Mega: