Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2024 00:47

Βαρουφάκης: "Μέσα στο ζόφο διατηρήσαμε τις δυνάμεις μας" (βίντεο)

Βαρουφάκης: "Μέσα στο ζόφο διατηρήσαμε τις δυνάμεις μας" (βίντεο)

Την υπόσχεση πως το ΜέΡΑ25 θα τιμήσει την εντολή των πολιτών που το ψήφισαν έδωσε ο επικεφαλής του κόμματος, Γιάνης Βαρουφάκης σε δήλωσή του μετά τα αποτελέσματα των εκλογών. 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «ζούμε σε μια Ευρώπη όπου επελαύνει ο Νεοφασισμός και η Αποχή - ένας συνδυασμός που επιτρέπει στους ολιγάρχες να λεηλατούν. Μέσα σε αυτό το ζόφο, διατηρήσαμε τα ποσοστά μας στο εσωτερικό».

«Νόμισαν ότι μας εξαφάνισαν. Όμως οι πολίτες ενίσχυσαν την παράταξη της υπεύθυνης ανυπακοής, την μοναδική πρωτοβουλία ενοποίησης της Αριστεράς» πρόσθεσε.

«Το ΜέΡΑ25|Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά πέρασε διά πυρός και σιδήρου και βγήκε γαλβανισμένο, συγκροτημένο».

Μάλιστα, ανακοίνωσε πως σήμερα Δευτέρα «θα εισηγηθώ στην ΠΓ του ΜέΡΑ25 την δημιουργία μόνιμου συντονιστικού οργάνου στο οποίο θα συμμετέχουν όλες οι δυνάμεις που μαζί συγκροτήσαμε το ΜέΡΑ25|Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά και, βέβαια, όλες οι δυνάμεις που θα προσέλθετε από αύριο».

Κατέληξε, δε, πως στη Γερμανία, όπου διαφαίνεται πως το MERA25 θα εκλέξει ευρωβουλευτή. Ίσως και αλλού. Κάτι μικρό αλλά με μεγάλη προοπτική. Από αύριο θα το μεγαλώσουμε. Μαζί. Ενωτικά».

Πηγή: cnn.gr