Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2019 11:43

Λίνα Μενδώνη: Η απώλεια της Τερψιχόρης Παπαστεφάνου προκαλεί βαθύ πένθος

Γράφτηκε από την
Λίνα Μενδώνη: Η απώλεια της Τερψιχόρης Παπαστεφάνου προκαλεί βαθύ πένθος

«Η απώλεια της Τερψιχόρης Παπαστεφάνου προκαλεί βαθύ πένθος στον χώρο της μουσικής και του πολιτισμού», αναφέρει σε συλλυπητήριο μήνυμά της η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λ. Μενδώνη.

Και συνεχίζει: «Το έργο της, εδώ και πολλές δεκαετίες, αποτελεί υπόδειγμα και παράδειγμα προς μίμηση σε ό,τι αφορά τη μουσική παιδεία, στην οποία πρόσφερε πολλά σε όλη τη διάρκεια της ζωής της. Από τις σπουδές της κοντά στον Μανώλη Καλομοίρη, μέχρι το έργο της στο Εθνικό Ωδείο και στη Χορωδία Τρικάλων, η Τερψιχόρη Παπαστεφάνου υπήρξε πρωτοπόρος στο συνταίριασμα των κανόνων της κλασικής μουσικής με τους λαϊκούς μουσικούς δρόμους».

«Είναι η μητέρα της σύγχρονης ελληνικής χορωδίας και μια αξιοθαύμαστη δασκάλα που μεγάλωσε πολλές γενιές χορωδών. Επέτυχε να μυήσει στη μουσική ανθρώπους χωρίς σχετική παιδεία, να τους κάνει να την αγαπήσουν και να ταξιδέψουν στον κόσμο, τραγουδώντας τους ελληνικούς ήχους. Το έργο της υπήρξε, εκτός από μουσικό, και κοινωνικό και η προσφορά της, ανεκτίμητη. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της», καταλήγει στη δήλωσή της η κ. Μενδώνη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER