Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2021 21:37

Πειθαρχικό ΣΕΗ: Σε 3 μήνες οι αποφάσεις για τις καταγγελίες ηθοποιών- Τι δήλωσαν Τσαρούχας και Καφαντάρη

Γράφτηκε από την
Πειθαρχικό ΣΕΗ: Σε 3 μήνες οι αποφάσεις για τις καταγγελίες ηθοποιών- Τι δήλωσαν Τσαρούχας και Καφαντάρη

Ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΣΕΗ Πασχάλης Τσαρούχας είπε ότι οι αποφάσεις θα βγουν μετά από 2-3 μήνες για την κάθε καταγγελία. Για σοκαριστικές καταθέσεις μίλησε η Λίλα Καφαντάρη.

Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του Πειθαρχικού Συμβουλίου, του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών τέθηκαν όπως ήταν αναμενόμενο οι οι καταγγελίες που έχουν κατατεθεί για σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο του θεάτρου.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης ο πρόεδρος του πειθαρχικού, Πασχάλης Τσαρούχας αλλά και η Λίλα Καφαντάρη προχώρησαν σε σύντομες δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Πρέπει «να σεβαστούμε όλες τις πλευρές, είναι πάρα πολύ σοβαρά αυτά τα ζητήματα, δεν είναι αστείο. Δεν είναι το πώς αισθάνομαι που με πλάκωσε το πάπλωμα. Είναι πολύ σοβαρά ζητήματα, να το σεβαστούμε όλοι αυτό. Θα βγαίνουν επίσημες ανακοινώσεις από το ΔΣ του σωματείου έτσι όπως πρέπει. Οι αποφάσεις θα βγουν μετά από 2-3 μήνες για την κάθε περίπτωση. Είναι πάρα πολύ σοβαρά τα ζητήματα» είπε ο Πασχάλης Τσαρούχας.

Από πλευράς της, η Λίλα Καφαντάρη ανέφερε: «Θα είναι μια διαδικασία μακρόχρονη γιατί έτσι προβλέπεται και από τον εσωτερικό κανονισμό του πειθαρχικού συμβουλίου. Τώρα αρχίσαμε να ανοίγουμε φακέλους που επίσης δεν μπορώ να σας πω ποιων ονομάτων. Είναι μια πολύ λεπτή ισορροπία που πρέπει να κρατείται, αφορά ανθρώπους που δεν μπορούμε να εκθέσουμε πριν αποφανθεί καν η δικαιοσύνη στις περιπτώσεις που θα πάνε στη δικαιοσύνη. Και σε καμία περίπτωση εμείς, σαν πειθαρχικό συμβούλιο, δεν έχουμε τη δικαιοδοσία και δεν πρέπει να εκθέτουμε συναδέλφους πριν μάλιστα καν μελετήσουμε τις υποθέσεις τους. Είναι πολύ σοκαριστικές οι καταθέσεις».

Πηγή: news247.gr


NEWSLETTER