Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2021 10:20

«Παραμερίζοντας το πέπλο του χρόνου: Aρχαίο Θέατρο Κασσώπης» - Την Τρίτη η παρουσίαση από το Megaron Online

«Παραμερίζοντας το πέπλο του χρόνου: Aρχαίο Θέατρο Κασσώπης» - Την Τρίτη η παρουσίαση από το Megaron Online

Η διαδικτυακή σειρά ομιλιών Πολιτιστική διαδρομή των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου του Megaron Plus, η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ στο πλαίσιο του Megaron Online, συνεχίζεται την Τρίτη 30 Μαρτίου στις 7 μ.μ. με την εκδήλωση «Παραμερίζοντας το πέπλο του χρόνου: Αρχαίο θέατρο Κασσώπης» που προβάλλεται σε δωρεάν live streaming μέσω του site, της σελίδας του Μεγάρου στο fb και του καναλιού του στο YouTube.

Η μετάδοση αρχίζει με την ομιλία «Tο Θέατρο της Κασσώπης» της Ανθής Αγγέλη, προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας. Στη συνέχεια, τον λόγο θα πάρουν η αρχαιολόγος Δήμητρα Δρόσου και ο αρχιτέκτονας Αχιλλέας Τρανουλίδης, οι οποίοι θα αναφερθούν στο «Έργο αποκατάστασης και ανάδειξης του αρχαίου θεάτρου Κασσώπης». Προλογίζει ο πρόεδρος του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ Σταύρος Μπένος, o οποίος έχει αναλάβει επίσης τον συντονισμό της συζήτησης.

Η σειρά διαλέξεων Πολιτιστική διαδρομή των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου περιλαμβάνει δύο ακόμη ομιλίες για τα αρχαία θέατρα Αμβρακίας (15.4.2021) και Γιτάνων (18.6.2021).

Παρακολουθήστε σε live streaming την εκδήλωση για το αρχαίο θέατρο Κασσώπης, πατώντας εδώ ή εδώ. Μπορείτε ακόμη να τη δείτε και από το fb του Μεγάρου.