Παρασκευή, 09 Απριλίου 2021 17:56

Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο Πέτρος Φιλιππίδης

Γράφτηκε από την

Προθεσμία 15 ημερών προκειμένου να απολογηθεί ζήτησε και έλαβε μέσω δικηγόρου, ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος κλήθηκε να παρουσιαστεί σήμερα, Παρασκευή, ενώπιον του εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλου για να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος βιασμού και δυο απόπειρες του ίδιου αδικήματος.

Ο ηθοποιός ερευνάται για τρεις υποθέσεις, μία για βιασμό που φέρεται να συνέβη το 2008, και για δύο φερόμενες απόπειρες βιασμού, το 2010 και το 2014.

Οι υποθέσεις

Σχετικά με την υπόθεση του βιασμού, η γυναίκα φέρεται να πήγε να συναντήσει τον ηθοποιό και σκηνοθέτη στο θέατρο προκειμένου να τη δει για ένα ρόλο. Όμως, σύμφωνα με όσα κατέθεσε το θύμα, εκείνος την κάλεσε στο καμαρίνι του και μετά από τη συζήτηση που είχαν φέρεται να την υποχρέωσε στη διενέργεια σεξουαλικών πράξεων.

Σχετικά με τις δύο απόπειρες βιασμού, η πρώτη αφορά περιστατικό του 2010, όταν ο Πέτρος Φιλιππίδης, σύμφωνα με την καταγγελία, κλείδωσε τη γυναίκα στο καμαρίνι του και της όρμησε αρχίζοντας να τη φιλάει και να την χαϊδεύει. Κατέβασε το παντελόνι και έβγαλε έξω τα γεννητικά του όργανα, όμως η γυναίκα αντέδρασε και εκείνος φέρεται να την απείλησε ότι θα της καταστρέψει την καριέρα.

«Άπλωσε πάνω μου τα χέρια του και με στρίμωξε στη γωνία. Μου όρμησε, με φιλούσε στον λαιμό και ήθελε να φτάσει στα χείλη μου. Προσπαθώντας να ξεφύγω του έλεγα «σας παρακαλώ σταματήστε, δεν θέλω να το κάνουμε αυτό, δεν αισθάνομαι καλά, αφήστε με, με πονάτε» και μου έλεγε «είσαι πολύ όμορφη, τι μ… είσαι εσύ, σε θέλω, θα σε γ…, δεν θα μου ξεφύγεις, θα δεις, θα περάσουμε ωραία…», είχε περιγράψει η γυναίκα.

Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε τον Αύγουστο του 2014 με την καταγγέλλουσα να αναφέρει πως ο Πέτρος Φιλιππίδης επέμενε να βρεθούν για να του δώσει βιογραφικό, ώστε να συνεργαστούν. Το ραντεβού δόθηκε σε κεντρικό καφέ του κέντρου της Αθήνας και μετά την ολοκλήρωση της συνάντηση προσφέρθηκε να τη γυρίσει στο σπίτι της με το αυτοκίνητό του.Την οδήγησε σε ερημική τοποθεσία του Παλαίου Ψυχικού, κλείδωσε τις πόρτες και της επιτέθηκε.

Όπως περιγράφει στην καταγγελία της, κατέβασε το παντελόνι του και της ζητούσε να τον ικανοποιήσει, την τραβούσε πάνω του και μετά από μάχη που έδωσε για να απελευθερωθεί, ο ηθοποιός άνοιξε την πόρτα, την πέταξε έξω από το αυτοκίνητο, την έφτυσε και της είπε «αντε γαμ… που θες και ρόλο!».

Όταν εκείνη του είπε πως θα τον καταγγείλει και θα αποκαλύψει τη δράση του στα ΜΜΕ εκείνος απάντησε πως «θα μου κλάσουν τα α@@@». Στη συνέχεια την έβρισε, έκλεισε την πόρτα και την παράτησε στο δρόμο.

Πηγή: tvxs.gr