Κυριακή, 30 Μαϊος 2021 13:10

Νέο τραγούδι οι Καλαματιανοί “Fetameriganoi” (βίντεο)

Γράφτηκε από την

Επέστρεψαν στα μουσικά δρώμενα οι FMR, το συγκρότημα “Fetameriganoi” από την Καλαμάτα, με νέο τραγούδι και βίντεο κλιπ με τίτλο "Lady”.

Το συγκρότημα που είναι ενεργό από το 2003 μέχρι σήμερα έχοντας κυκλοφορήσει 3 EP, ενα βινύλιο και 4 singles, αποτελείται από τους Θάνο Παππά (πλήκτρα/φωνή), Δημήτρη Τσιλιβαράκη (ηλεκτρική κιθάρα) και Δημήτρη Σουμή (κλασική κιθάρα).

Οι 3 τους είναι παιδικοί φίλοι και γράφουν τους στίχους και τη μουσική σε όλα τους τα κομμάτια. Για την παραγωγή του “Lady” συνεργάστηκαν με τον Χριστόφορο Κουτσοδήμο (ηχογράφηση, μίξη, mastering).

Το τραγούδι ανήκει στο είδος alternative pop, εναλάσσοντας τον ξεσηκωτικό ρυθμό των κουπλέ, με ένα συναισθηματικό ρεφρέν. Οι στίχοι μιλούν για μια απρόσμενη συνάντηση του κεντρικού ήρωα με μια κοπέλα που έχει σημαδέψει τη ζωή του στο παρελθόν.

Στο βίντεο που τράβηξε η φωτογράφος Ελσα Θεοχάρη και μπορεί κανείς να παρακολουθήσει στο YouTube, πρωταγωνιστεί η ερασιτέχνης ηθοποιός Σοφία Δαμήλου. Τα γυρίσματα έγιναν στην Παραλία της Καλαμάτας κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος, με επιπλέον πλάνα σε επαρχιακούς δρόμους ανάμεσα σε Καλαμάτα, Μεσσήνη και Ανδρούσα.

Ολόκληρη η δισκογραφία των FMR είναι διαθέσιμη δωρεάν στις μουσικές πλατφόρμες Spotify / Apple Music και YouTube.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=5ExzgCx6juQ}