Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2022 14:30

Πρεμιέρα για τα «Χριστούγεννα στο Μέγαρο» με Χριστουγεννιάτικη συναυλία από τα μουσικά σύνολα του ΤΜΕΤ ΠΑΜΑΚ

Γράφτηκε από την
Πρεμιέρα για τα «Χριστούγεννα στο Μέγαρο» με Χριστουγεννιάτικη συναυλία από τα μουσικά σύνολα του ΤΜΕΤ ΠΑΜΑΚ

Σε κλίμα Χριστουγέννων μπαίνει από την ερχόμενη εβδομάδα το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, με μία Χριστουγεννιάτικη συναυλία για όλο τον κόσμο. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Χριστούγεννα στο Μέγαρο», «πρεμιέρα» κάνει η Συμφωνική Ορχήστρα και η χορωδία του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΤΜΕΤ ΠΑΜΑΚ), σε συνεργασία με την Βυζαντινή και Παραδοσιακή Κατεύθυνση του Τμήματος, που θα ερμηνεύσουν Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και μουσική απ’ όλο τον κόσμο.

Στη «Χριστουγεννιάτικη συναυλία από όλο και για όλον τον κόσμο», συμμετέχει ο Γυναικείος Βυζαντινός Χορός «Ευ Νεάνιδες», φοιτητές και φοιτήτριες της Ειδίκευσης «Ερμηνεία και Εκτέλεση Ψαλτικής» σε βυζαντινούς Χριστουγεννιάτικους ύμνους και σε συνεργασία με το Φωνητικό Σύνολο του ΤΜΕΤ ΠΑΜΑΚ. 

Η συναυλία θα δοθεί την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στις 21.00, στην Αίθουσα Φίλων Μουσικής (κτήριο Μ1), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό με δελτία εισόδου, η διάθεση των οποίων ξεκίνησε ήδη, τόσο ηλεκτρονικά, όσο και από τα εκδοτήρια του Μεγάρου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 


NEWSLETTER