Κυριακή, 12 Μαρτίου 2023 21:47

Τα βραβεία του 25ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Γράφτηκε από την
Τα βραβεία του 25ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Το 25o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ολοκληρώνεται απόψε, Κυριακή 12 Μαρτίου, κάτω από τη βαριά σκιά του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Τις τελευταίες δέκα ημέρες τα ντοκιμαντέρ προσέφεραν καταφύγιο και έδωσαν μια νότα ελπίδας μέσα σε αυτή την ανείπωτη θλίψη. Σε ένδειξη σεβασμού το Φεστιβάλ ματαιώνει την τελετή λήξης, όπως ματαίωσε την τελετή έναρξης και τις εορταστικές του εκδηλώσεις. Ευχαριστούμε τους δημιουργούς που μας εμπιστεύτηκαν τα έργα τους, τις κριτικές επιτροπές που τα αγκάλιασαν και τους θεατές που τα στήριξαν.

Τον Χρυσό Αλέξανδρο του Διεθνούς Διαγωνιστικού τμήματος κέρδισε το αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ «Κάτω από τον ουρανό της Δαμασκού» των Χέμπα Χαλέντ, Ταλάλ Ντερκί και Αλί Γουαζί και το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στέλνει αυτομάτως την ταινία στη λίστα προεπιλογής για το Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που ζούμε και θέλοντας να δώσουμε τη δυνατότητα στους θεατές να ανακαλύψουν ελληνικές ταινίες, οι οποίες καταπιάνονται με θέματα που μας απασχολούν όλους, παρατείνουμε έως την Παρασκευή 17 Μαρτίου τις online προβολές των ταινιών των τμημάτων Πλατφόρμα και Από οθόνη σε Οθόνη (online.filmfestival.gr).

Περισσότερα στο ertnews.gr


NEWSLETTER