Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2023 10:21

Δύο Ελληνοαυστραλές συγγραφείς νικήτριες των βραβείων του Οργανισμού Writers Capital Foundation

Γράφτηκε από την
Δύο Ελληνοαυστραλές συγγραφείς νικήτριες των βραβείων του Οργανισμού Writers Capital Foundation

Δύο Ελληνοαυστραλές συγγραφείς, η Στέλλα Σορώτου και η Pipina D. Elles, περιλαμβάνονται στις νικήτριες των βραβείων του Οργανισμού Writers Capital Foundation.

Τα βραβεία, που χορηγούνται κάθε χρόνο (International Women’s Awards) με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας, έχουν ως στόχο την προώθηση της ισότητας των φύλων και την ενδυνάμωση των γυναικών και του έργου τους σε κάθε τομέα σε όλο τον κόσμο.

Οι γυναίκες που βραβεύονται κάθε χρόνο προέρχονται από διάφορες χώρες καθώς και από ένα εύρος ενδιαφερόντων, όπως επιστήμες, τέχνες, εκπαίδευση, επιχειρήσεις και κοινωνικό ακτιβισμό.

Εκτός απο τις δύο Ελληνοαυστραλές συγγραφείς, στον κατάλογο αυτών που, επίσης, βραβεύτηκαν, περιλαμβάνονται και οι συγγραφείς από την Ελλάδα, Αγγελική Κομποχόλη, Παναγιώτα Ζαλώνη, Βίκυ Παπαγεωργοπούλου και Ζωή Βαλαωρίτη.

Το Ίδρυμα εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια σε όλες τις νικήτριες και αναγνωρίζει τη σκληρή δουλειά, την αφοσίωση και τα επιτεύγματα που τους χάρισαν την αναγνώριση κύρους.

“Είναι τιμή μας να αναγνωρίζουμε αυτές τις εξαιρετικές γυναίκες που έχουν συμβάλει σημαντικά στους αντίστοιχους τομείς τους. Τα επιτεύγματά τους χρησιμεύουν ως πηγή έμπνευσης και παρακίνησης για τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο και ελπίζουμε ότι η επιτυχία τους ενθαρρύνει περισσότερες γυναίκες να κυνηγήσουν τα όνειρά τους και να έχουν θετικό αντίκτυπο”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος.

Όσον αφορά στην βράβευση της Στέλλας Σορώτου δήλωσε, πως “τα εξαιρετικά της επιτεύγματα και η συνεισφορά της, της χάρισαν αυτή τη σημαντική αναγνώριση. Τα επιτεύγματά της εμπνέουν άλλες γυναίκες και νεαρά κορίτσια σε όλο τον κόσμο, και ελπίζουμε ότι η ιστορία της χρησιμεύει ως παράδειγμα για το τι είναι δυνατό όταν κάποιος βάζει το μυαλό του σε αυτό”.

Η Στέλλα Σορώτου είναι εκπαιδευτικός και συγγραφέας. Εργάστηκε με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και ως αποσπασμένη στο εξωτερικό, στα αυστραλιανά σχολεία δικαιοδοσίας του Συντονιστικού Γραφείου Εκπαίδευσης του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Σίδνεϊ. Λειτούργησε εργαστήρια Ζωγραφικής με προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θεατρικές παραστάσεις με αντιπολεμικά θέματα καθώς και για την προστασία του περιβάλλοντος, σε σενάρια και σκηνοθεσία δικά της. Τα έργα της είναι εμπνευσμένα από την μυθολογία, την αρχαιότητα, τη φύση και τα προβλήματα του σύγχρονου κόσμου. Ζει στο Σίδνεϊ, διδάσκει και γράφει λογοτεχνικά βιβλία ζωγραφίζοντας με λέξεις και εικόνες τη ζωή!

Πηγή: ertnews.gr


NEWSLETTER