Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024 17:11

Πιανίστας και μουσική ιδιοφυία ετών 12: Ο Στέλιος Κερασίδης στο πρώτο μαθητικό μουσικό φεστιβάλ Μυτιλήνης (βίντεο)

Πιανίστας και μουσική ιδιοφυία ετών 12: Ο Στέλιος Κερασίδης στο πρώτο μαθητικό μουσικό φεστιβάλ Μυτιλήνης (βίντεο)

Το 1ο Μαθητικό Μουσικό Φεστιβάλ από το Εθνικό Ωδείο Παράρτημα Μυτιλήνης πραγματοποιείται στο νησί, αυτές τις μέρες (15, 16, 17 Ιουνίου αλλά και στις 27 Ιουλίου 2024).

Σήμερα, 16 Ιουνίου στο Υπουργείο Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής με «Κλασικό Recital» καλεσμένος είναι ο πιανίστας Στέλιος Κερασίδης για να παρουσιάσει μια πινελιά από ευχάριστες κλασικές μελωδίες μαζί με τους μαθητές του Εθνικού Ωδείου. Ο Στέλιος Κερασίδης είναι 12 ετών και δε σταματά να εντυπωσιάζει με τις μελωδίες του, ενώ είναι ο νεότερος σολίστ που έπαιξε στο Ηρώδειο που ήδη συνθέτει δικά του κομμάτια.

Ο Στέλιος Κερασίδης μίλησε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3 για την παρουσία του στο φεστιβάλ, αλλά και την εν γένει πορεία του.

«Ήρθα να δώσω ότι μπορέσω στα παιδιά, να ακούσουν και να ευχαριστηθούν. Θα είναι ωραία βραδιά, θα παίξω σε ένα πολύ όμορφο χώρο. Όνειρο μου είναι να ταξιδέψω σε όλο τον κόσμο και να παίξω μουσική και εύχομαι να κάνω πολύ περισσότερα. Ξεκίνησα από μωρό να πατάω τα πλήκτρα, το πρώτο κονσέρτο το έκανα στα 3-4 χρόνια μου», όπως ανέφερε.

Από τον Σεπτέμβρη θα φοιτήσει σε ένα από τα καλύτερα μουσικά γυμνάσια-λύκεια του κόσμου και εξέφρασε τη χαρά του και τη συγκίνησή του γι’ αυτό.

«Είμαι πολύ συγκινημένος που κατάφερα να περάσω εκεί και να μου δοθεί αυτή η ευκαιρία για να γίνω καλύτερος».

Πηγή: ertnews.gr