Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021 10:45

Σε συμβιβασμό οδηγούνται Αυστραλία - Facebook, επιστρέφει σύντομα το ειδησεογραφικό περιεχόμενο

Γράφτηκε από την
Σε συμβιβασμό οδηγούνται Αυστραλία - Facebook, επιστρέφει σύντομα το ειδησεογραφικό περιεχόμενο

Τον αποκλεισμό του ειδησεογραφικού περιεχομένου, που εφαρμόζει εδώ και λίγες μέρες, ετοιμάζεται να άρει τις προσεχείς ημέρες το Facebook στην Αυστραλία, καθώς η κυβέρνηση αποδέχθηκε να τροποποιήσει το σχέδιο νόμου που έχει στόχο να υποχρεώσει τους γίγαντες της τεχνολογίας να αμείβουν τα μέσα ενημέρωσης για την αναπαραγωγή περιεχομένων τους.

Ο Αυστραλός υπουργός Οικονομικών Τζος Φράιντενμπεργκ και ο γενικός διευθυντής του Facebook Australia Γουίλ Ίστον δήλωσαν ότι κατέληξαν σε συμβιβασμό σε ένα από τα σημεία κλειδιά του σχεδίου νόμου στο οποίο αντιτίθενται σθεναρά οι αμερικανικοί κολοσσοί του τομέα.

«Χάρη σε αυτές τις αλλαγές, μπορούμε εφεξής να εργαστούμε για να συνεχίσουμε την επένδυσή μας σε μια δημοσιογραφία δημοσίου συμφέροντος και να αποκαταστήσουμε τις προσεχείς ημέρες για τους Αυστραλούς τις πληροφορίες στο Facebook» δήλωσε ο Ίστον, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Την περασμένη εβδομάδα το Facebook απέκλεισε τη δημοσίευση συνδέσμων για ειδησεογραφικά άρθρα και τις σελίδες των μέσων ενημέρωσης της χώρας.

Πολλές επίσημες σελίδες στο Facebook υπηρεσιών αρωγής είχαν επίσης ακουσίως επηρεαστεί.

Αυτό το μέτρο αντιποίνων είχε προκαλέσει αγανάκτηση στην Αυστραλία όπως και σε πολλές χώρες.

Ο συμβιβασμός αυτός σημαίνει ότι οι Facebook και Google -στις οποίες στόχευε ιδιαίτερα το σχέδιο αυτό νόμου της αυστραλιανής κυβέρνησης- δεν θα υφίστανται κυρώσεις εφόσον συνάπτουν συμφωνίες με μέσα ενημέρωσης σε αντάλλαγμα για τη χρήση περιεχομένων τους.


NEWSLETTER