Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2021 12:00

«ΦύτεψεΤο»: Ένα παιχνίδι γνώσεων για κινητά με θέμα τη δενδροφύτευση στον Ελλαδικό χώρο

Γράφτηκε από την

Το «ΦύτεψεΤο» είναι ένα παιχνίδι που δημιούργησε ο Χρήστος Αποστόλου, φοιτητής Γεωπονικής, όπου ο χρήστης καλείται να συμβάλει στη δενδροφύτευση στον Ελλαδικό χώρο.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι γνώσεων, που οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στο Google PlayStore είτε αναζητώντας το με το όνομά του είτε απευθείας στο link. Σύμφωνα με τον δημιουργό του, προσφέρει γενικές γνώσεις στους χρήστες σε σχέση με το περιβάλλον και όταν ο χρήστης θα έχει ολοκληρώσει όλες τις πίστες τους παιχνιδιού, θα έχει συνεισφέρει στο να φυτευτούν περίπου 5 αληθινά δεντράκια.

Σκοπός είναι το ποσό (ο χρήστης απλά παίζει το παιχνίδι χωρίς να χρειάζεται να πληρώσει κάτι, τα χρήματα συγκεντρώνονται μέσω διαφημίσεων) που θα μαζευτεί από την ολοκλήρωση του παιχνιδιού μέσω των χρηστών να δοθεί ως δωρεά στο οργανισμό WE4ALL (we4all.com) για την αναδάσωση δέντρων στην Ελλάδα.

Η WE4ALL είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός που ιδρύθηκε για να «βοηθήσει τη Γη να θεραπευτεί και να θυμίσει στους ανθρώπους ότι αυτός ο Πλανήτης είναι το σπίτι μας, προτού να είναι αργά».

Βασικός στόχος του παιχνιδιού, σύμφωνα με τον δημιουργό του, «είναι να "φυτέψει" στα μυαλά όλων μας τις βασικότερες λέξεις που έχουν σε σχέση με το περιβάλλον και ταυτόχρονα να συγκεντρώνεται ένα ποσό το οποίο θα κατατίθεται στον οργανισμό αναδάσωσης WE4ALL.