Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2022 12:15

Ευρωπαϊκό ντεμπούτο για τα Xiaomi 12 Pro, 12 και 12X (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Ευρωπαϊκό ντεμπούτο για τα Xiaomi 12 Pro, 12 και 12X (Βίντεο)

Η Xiaomi ανακοίνωσε την κυκλοφορία της νέας σειράς smartphones Xiaomi 12 στην οποία ανήκουν τρία τηλέφωνα, τα Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro και Xiaomi 12X για την αγορά της Ευρώπης.

Η κυκλοφορία τους έχει ήδη ανακοινωθεί για την αγορά της Κίνας και πλέον ήρθε η ώρα της περιοχής μας, αλλά και της Αμερικής, της Νοτιοανατολικής Ασίας, της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.

Και τα τρία τηλέφωνα διαθέτουν ένα εξελιγμένο σύστημα τριπλής κάμερας για ευέλικτη λήψη φωτογραφιών. Από αυτό ξεχωρίζει η μεγάλη, κύρια ευρυγώνια κάμερα των 50MP, με δυνατότητα καταγραφής σε ποιότητα 8K, η οποία είναι διαθέσιμη στο Xiaomi 12 Pro και το Xiaomi 12. Το Xiaomi 12 Pro ξεχωρίζει χάρη στο σύστημα τριπλής κάμερας 50MP, η οποία διαθέτει τον αισθητήρα τελευταίας τεχνολογίας IMX707 από τη Sony που συλλέγει μεγάλες ποσότητες φωτός και ενισχύει τις προηγμένες δυνατότητες απεικόνισης, με γρηγορότερη εστίαση και βελτιωμένη ακρίβεια χρώματος. Την ίδια στιγμή, το Xiaomi 12 και το Xiaomi 12X διαθέτουν υπερευρυγώνια κάμερα στα 13MP, μαζί με κάμερα telemacro 5MP, για να κρατάτε στιγμές από τη ζωή σας μέσα από διαφορετικές οπτικές γωνίες.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=0Y1JIefsTZ8&t=60s}

Πέρα από το εντυπωσιακά τους χαρακτηριστικά, τα Xiaomi 12 Pro και Xiaomi 12 χρησιμοποιούν τους αλγόριθμους AI που δημιούργησε η Xiaomi. Αυτές οι καινοτομίες διευκολύνουν τους χρήστες να καταγράφουν κάθε στιγμή με τον τρόπο που θέλουν, ακόμη και σε συνθήκες με χαμηλό φωτισμό ή όταν πρόκειται για κινούμενα αντικείμενα. Η λειτουργία Xiaomi ProFocus εντοπίζει και παρακολουθεί «έξυπνα» τα αντικείμενα, εξασφαλίζοντας πως οι φωτογραφίες δεν θα είναι θαμπές και οι λήψεις δεν θα είναι εκτός εστίασης όταν πρόκειται για κινούμενα ή καλυμμένα αντικείμενα. Επίσης, το Ultra Night Video χρησιμοποιεί τους αποκλειστικούς αλγόριθμους της Xiaomi για την εγγραφή βίντεο ακόμη και κάτω από εξαιρετικά χαμηλό φωτισμό, πράγμα που σημαίνει ότι οι ατμοσφαιρικές λήψεις είναι πιο καθαρές από ποτέ.

Τέλος, και οι τρεις συσκευές έχουν πρόσβαση στη λειτουργία One-click AI Cinema, η οποία προσφέρει πληθώρα επιλογών στην επεξεργασία των βίντεο, όπως το Parallel World, το Freeze Frame και το Magic Zoom.

Η σειρά Xiaomi 12 χρησιμοποιεί τους επεξεργαστές Snapdragon της Qualcomm. Τα Xiaomi 12 Pro και Xiaomi 12 διαθέτουν επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 1 και το Xiaomi 12X τον Snapdragon 870. Όλες οι συσκευές της σειράς διαθέτουν οθόνες AMOLED Dot Display - που έχουν βαθμολογηθεί με A+ από το DisplayMate - και υποστήριξη TrueColor. Επιπλέον, η οθόνη διαθέτει το ανθεκτικό στις γρατζουνιές Corning Gorilla Glass Victus, ενώ υποστηρίζει και Dolby Vision.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=aR9LMFOmMF0}

Για τη βελτιστοποίηση της βασικής εμπειρίας χρήσης, η σειρά Xiaomi 12 έρχεται με MIUI 13, το οποίο κυκλοφόρησε παγκοσμίως νωρίτερα μέσα στη χρονιά. Η έκδοση αυτή περιλαμβάνει μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο, μεγαλύτερες δυνατότητες για εργασίες στο background, έξυπνη επεξεργασία και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Μεταξύ των λειτουργιών της εξελιγμένης αυτής εμπειρίας θα βρείτε το αποκλειστικό Liquid Storage της Xiaomi, καθώς και τα Atomized Memory, Focused Algorithms και Smart Balance.

Το Xiaomi 12 Pro έρχεται με την τεχνολογία φόρτισης Xiaomi HyperCharge στα 120W. Η μπαταρία χωρητικότητας 4,600mAh, φορτίζει πλήρως σε μόλις 18 λεπτά χάρη στο Boost mode, παρέχοντας ικανότητες φόρτισης επόμενης γενιάς που μπορούν να ανταποκριθούν ακόμα και στους πιο απαιτητικούς χρήστες. Στα Xiaomi 12 και Xiaomi 12X θα βρείτε μπαταρίες 4,500mAh. Οι δύο συσκευές υποστηρίζουν ταχύτατη ενσύρματη φόρτιση στα 67W, ενώ τα Xiaomi 12 Pro και Xiaomi 12 υποστηρίζουν ασύρματη φόρτιση 50W καθώς και αντίστροφη φόρτιση 10W. Τέλος, τα Xiaomi 12 Pro και Xiaomi 12 εκμεταλλεύονται πλήρως το Xiaomi AdaptiveCharge, τον έξυπνο αλγόριθμο φόρτισης που μαθαίνει και προσαρμόζεται στις συνήθειες φόρτισης ώστε να εξασφαλίζει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?time_continue=28&v=Lpjq_vgPoQg&feature=emb_title}

Οι χρήστες της σειράς Xiaomi 12 θα λάβουν έως και 3 μήνες δωρεάν πρόσβαση στην υπηρεσία YouTube Premium, απολαμβάνοντας πρόσβαση στο καλύτερο περιεχόμενο χωρίς διαφημίσεις, ακόμα και εκτός δικτύου, όπου αυτό είναι εφικτό.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=8wyoi6zG85Y}

Oι τιμές και η διαθεσιμότητα των smartphones της Xiaomi στην ελληνική αγορά θα ανακοινωθούν σύντομα. 


NEWSLETTER