Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2022 11:46

Μία γρήγορη εισαγωγή στους δύο τύπους ηλεκτρονικού τσιγάρου

Γράφτηκε από την

 

Αρκετοί καπνιστές μόλις αντιληφθούν τις καταστροφικές συνέπειες του παραδοσιακού τσιγάρου στην υγεία τους, αναζητούν κάτι άλλο για να καταφέρουν να αντικαταστήσουν αυτή την βλαβερή τους συνήθεια. Αντί για το κάπνισμα, εναλλακτικά επιλέγουν το άτμισμα.

Επιθυμείτε κι εσείς να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε το ηλεκτρονικό τσιγάρο και να βρείτε το καλύτερο ηλεκτρονικό τσιγάρο της αγοράς; Πριν προχωρήσετε στην αγορά, διαβάστε το κείμενο και γνωρίστε καλύτερα και τους δύο τύπους της ηλεκτρονικής συσκευής ατμίσματος που υπάρχουν στο εμπόριο.

Πότε εφευρέθηκε το ηλεκτρονικό τσιγάρο

Αρχικά, το 1963 ο Herbert A. Gilbert ήταν ο πρώτος άνθρωπος που σκέφτηκε πως θα ήταν θαυμάσιο να δημιουργηθεί ένα τσιγάρο δίχως καπνό. Όμως, εκείνη την εποχή αυτή η σκέψη ήταν αδύνατον να υλοποιηθεί και να κυκλοφορήσουν στο εμπόριο άκαπνα τσιγάρα.

Χρειάστηκε να περάσουν πολλά χρόνια για να κατασκευαστούν τα πρώτα ηλεκτρονικά τσιγάρα στο Πεκίνο το 2003 από τον κινέζο φαρμακοποιό Hon Lik. Άρχισαν να πωλούνται στην εταιρεία όπου εργαζόταν ο ίδιος και μετά από μία τριετία προωθήθηκαν και στην αγορά των ΗΠΑ και σιγά-σιγά έγιναν γνωστά και σε άλλες χώρες.

Γιατί προτιμούν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα ως εναλλακτική λύση οι καπνιστές και πώς κατηγοριοποιούνται

Ένα electronic cigarette (ηλεκτρονικό τσιγάρο) αποτελεί μία εναλλακτική και ασφαλέστερη για την υγεία λύση για όσους καπνίζουν χρόνια. Αυτό συμβαίνει γιατί προσφέρει στους χρήστες την ίδια αίσθηση και απόλαυση που προσφέρει το συμβατικό τσιγάρο. Όμως, αποφεύγονται με το άτμισμα όλες οι άσχημες επιπτώσεις που προκαλεί το κάπνισμά στο ανθρώπινο οργανισμό.

Αν και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μοιάζουν εξωτερικά με τα συμβατικά τσιγάρα καπνού, έχουν μία πολύ μεγάλη διαφορά: δεν παράγουν με την καύση τους ουσίες που προκαλούν καρκίνο ή διάφορα άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας στους χρήστες.

Η ηλεκτρονική συσκευή λειτουργεί με θέρμανση υγρών ουσιών όπως προπυλενογλυκόλη, φυτική γλυκερίνη, άρωμα και νικοτίνη. Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες: τα τσιγάρα μιας χρήσης και τα επαναφορτιζόμενα. Στην συνέχεια του κειμένου, θα μιλήσουμε για κάθε μία από αυτές πιο αναλυτικά.

Τι είναι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μίας χρήσης

Η πρώτη κατηγορία ηλεκτρονικών τσιγάρων είναι η πιο διαδεδομένη. Στο εμπόριο υπάρχει μία πολύ μεγάλη ποικιλία συσκευών μιας χρήσης και τις προτιμούν περισσότερο αυτοί που καπνίζουν περιστασιακά και όχι σε καθημερινή βάση.

Η συγκεκριμένη ηλεκτρική συσκευή ατμίσματος είναι αρκετά οικονομική και έχει μικρό μέγεθος. Είναι ένα τεμάχιο με προ-φορτισμένη μπαταρία και υγρό αναπλήρωσης διαφόρων γεύσεων και αρωμάτων. Ονομάζεται «μιας χρήσεως» γιατί η ποσότητα του υγρού είναι για περίπου 40 τσιγάρα και μόλις αυτό τελειώσει, δεν μπορεί να το γεμίσει ξανά ο χρήστης.

Άλλο ένα χαρακτηριστικό αυτού του τύπου ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι ο ελαφρύς ατμός που βγαίνει από την συσκευή. Για κάποιους χρήστες ίσως αυτό αποτελεί μειονέκτημα. Έτσι μόλις συνηθίσουν το άτμισμα, προχωρούν στην αγορά μίας πιο εξελιγμένης συσκευής, αυτής που ανήκει στην δεύτερη κατηγορία.

Τα επαναφορτιζόμενα ηλεκτρονικά τσιγάρα

Τα «επαναφορτιζόμενα ηλεκτρονικά τσιγάρα» ή διαφορετικά «τσιγάρα πολλών χρήσεων» είναι η δεύτερη κατηγορία. Αυτά συγκροτούνται από δύο τεμάχια: την μπαταρία και τον ατμοποιητή. Μέσα στον ατμοποιητή βρίσκεται το δοχείο με το υγρό της αναπλήρωσης.

Η σημαντική διαφορά και πλεονέκτημα αυτής της συσκευής ατμίσματος από την προηγούμενη είναι πως ο χρήστης δύναται να επαναφορτίζει την μπαταρία αλλά και να ανανεώνει το e-liquid κάθε φορά που εκείνο τελειώνει. Γι αυτό το λόγο συνοδεύεται και από ένα καλώδιο USB.

Για να λειτουργήσει το ηλεκτρονικό τσιγάρο, χρειάζεται ο χρήστης να φορτίσει την μπαταρία και να βιδώσει στον ατμοποιητή το υγρό αναπλήρωσης. Έπειτα θα ενεργοποιηθεί η λειτουργία του, είτε αυτόματα με την εισπνοή, είτε πατώντας ένα κουμπί on/off που υπάρχει σε κάποια μοντέλα συσκευών ατμίσματος.

Το δεύτερο τύπο ηλεκτρονικών τσιγάρων επιλέγουν συνήθως τα άτομα που πριν το άτμισμα, κάπνιζαν περισσότερα από δώδεκα τσιγάρα την ημέρα. Κυκλοφορούν στην αγορά σε διάφορα χρώματα, σχέδια και μεγέθη για να ταιριάζουν και στον πιο απαιτητικό χρήστη.

Συνεπώς, τώρα που μάθατε περισσότερες πληροφορίες για τα επαναφορτιζόμενα και τα μίας χρήσης ηλεκτρονικά τσιγάρα, θα σας είναι πιο εύκολο να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα και να το αποκτήσετε.