Τρίτη, 29 Μαρτίου 2022 16:45

Το πρόγραμμα «Coding Bees» κάνει την τεχνολογία γυναικεία υπόθεση

Γράφτηκε από την
Το πρόγραμμα «Coding Bees» κάνει την τεχνολογία γυναικεία υπόθεση

Να κάνει την τεχνολογία γυναικεία υπόθεση έχει ως στόχο το διαδραστικό πρόγραμμα «Coding Bees», το οποίο αναπτύσσει και υλοποιεί ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Mataroa, με την υποστήριξη του Google.org, φιλανθρωπικού βραχίονα της Google.

Έτσι, από τον Απρίλιο και για όλο το 2022, το «Coding Bees» θα ταξιδέψει σε 6 πόλεις της Ελλάδας (Καλαμάτα, Τρίκαλα, Ηράκλειο, Κοζάνη, Ξάνθη και Χαλκίδα). Η αρχή θα γίνει με το πρόγραμμα της Καλαμάτας, το οποίο θα φιλοξενηθεί στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά τα Σαββατοκύριακα 2-3 και 9-10 Απριλίου. Με τη χρήση καινοτόμων εργαλείων και την καθοδήγηση έμπειρων εισηγητριών, επαγγελματιών στον χώρο της τεχνολογίας, γυναίκες κάθε ηλικίας και ανεξάρτητα από την τεχνολογική τους εμπειρία, θα έρθουν πιο κοντά στην τεχνολογία, θα εμπλουτίσουν τις τεχνολογικές τους δεξιότητες και θα μυηθούν στον κόσμο του προγραμματισμού.

Το «Coding Bees» αποτελείται από δύο πλήρως διαδραστικά εκπαιδευτικά μέρη με διαφορετικό επίπεδο εξειδίκευσης. Έχουν διάρκεια 16 ώρες το κάθε ένα και θα υλοποιηθούν σε κάθε πόλη για τις ίδιες συμμετέχουσες με φυσική παρουσία. Σε κάθε πόλη θα δημιουργηθούν τρεις ομάδες με 20 συμμετέχουσες η κάθε μία: μία με νεαρές «Coding Bees» 10 έως 16 ετών, μία με ενήλικες χωρίς προηγούμενη τεχνολογική εμπειρία και μία με ενήλικες εξοικειωμένες στη χρήση της τεχνολογίας. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος 360 «Coding Bees» από απλοί χρήστες της τεχνολογίας θα γίνουν οι δημιουργοί της και θα μπορούν να φανταστούν τον εαυτό τους ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι του σύγχρονου τεχνολογικού περιβάλλοντος! Στόχος του «Coding Bees» είναι οι συμμετέχουσες να συνειδητοποιήσουν ότι η τεχνολογία είναι ένα σημαντικό εργαλείο απασχολησιμότητας που μπορεί να βελτιώσει τη ζωή τους και να διαμορφώσει το μέλλον τους. Παράλληλα, οι «Coding Bees» θα συνομιλήσουν με Ελληνίδες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της τεχνολογίας παγκοσμίως, οι οποίες θα μοιραστούν τις ιστορίες και τις εμπειρίες τους λειτουργώντας ως πρότυπα.

Το «Coding Bees» είναι εμπνευσμένο και βασίζεται στο πρόγραμμα «CodeGirls», το οποίο υλοποιεί το Mataroa σε συνεργασία με την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα από το 2015. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.mataroa.org/coding-bees

Σχετικά με το Mataroa

Το Mataroa είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με έδρα την Καλαμάτα και εργάζεται στον επαναπροσδιορισμό της επιχειρηματικής κουλτούρας και της εκπαιδευτικής ταυτότητας των σύγχρονων αστικών κέντρων με έμφαση στην ελληνική περιφέρεια. Η επιχειρηματικότητα, η καινοτομία και η εκπαίδευση αποτελούν τους βασικούς πυλώνες δράσης του Mataroa, με άμεση εφαρμογή σε διάφορους τομείς, όπως η τεχνολογία, η οικονομική και χωρική ανάπτυξη και ο πολιτισμός. Βασική αρχή λειτουργίας του είναι η διασφάλιση της προσβασιμότητας, της συμμετοχικότητας και της υποστήριξης κάθε ατόμου, ανεξάρτητα από φυλετικά, ηλικιακά, πολιτισμικά, κοινωνικά, γεωγραφικά, μορφωτικά, οικονομικά και κάθε άλλης μορφής χαρακτηριστικά.


NEWSLETTER