Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2023 12:44

Γύρος, ανεμόμυλοι και σοκάκια: Στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας έχει φτιαχτεί μια νέα Σαντορίνη

Γράφτηκε από την
Γύρος, ανεμόμυλοι και σοκάκια: Στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας έχει φτιαχτεί μια νέα Σαντορίνη

Ποιος να περίμενε ότι στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας θα μπορούσε κάποιος να το ζήσει σαν Έλληνας;


Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το τι μπορεί να συναντήσει ένας ταξιδιώτης στο εξωτερικό. Ειδικά δε όταν μιλάμε για τις χώρες της Μέσης Ανατολής, όπου τα χρήματα είναι άφθνονα κι έτσι μπορούν οι ντόπιοι να «δημιουργήσουν» από το μηδέν ό,τι τραβάει η φαντασία τους. Κάπως έτσι συμβαίνει και στην περίπτωση του Ριάντ, την πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, όπου έχει πρόσφατα φτιαχτεί ένα τεράστιο θεματικό πάρκο, το οποίο σε «ταξιδεύει» στα πιο διάσημα αξιοθέατα του πλανήτη.

Ο λόγος για το Boulevard World του Ριάντ, όπου χωρίζεται σε θεματικές ζώνες, αφιερωμένες σε διάφορα κράτη. Από την Κίνα και το Μεξικό, μέχρι τη Γαλλία, την Ιταλία και φυσικά την Ελλάδα! Εκεί βρέθηκαν πριν από μερικές ημέρες ο Σάκης Τανιμανίδης και η Χριστίνα Μπόμπα, οι οποίοι μας ξενάγησαν μέσα από ένα video στο Tik Tok στο «ελληνικό νησί» που έχουν δημιουργήσει οι Σαουδάραβες.


Όπως βλέπουμε στην είσοδο της ελληνικής ζώνης υπάρχει μια επιγραφή που γράφει «ΚΑΛΩΣΗΡΟΑΤΕ» και της λείπει μια παύλα στο όμικρον για να μετατραπεί σε θήτα, αλλά προχωράμε. Μέσα ο χώρος θυμίζει φουλ Σαντορίνη.

Υπάρχουν πλακόστρωτα δρομάκια, ανεμόμυλοι, σοκάκια, λευκά σπίτια με γαλάζια παράθυρα, ελληνικές σημαίες και μουσική, τρούλλοι από εκκλησίες, αλλά και μαγαζιά που θυμίζουν Ελλάδα. Μπορεί λοιπόν να βρει κάποιος γύρο, σουβλάκι ή λουκουμάδες σαν να βρίσκεται όντως σε κάποιο νησί στο Αιγαίο.


Όσο για την τιμή του εισιτηρίου στο Boulevard World είναι στα 150 ριάλ, δηλαδή σχεδόν 37 ευρώ.

Πηγή: gazzetta


NEWSLETTER