Δευτέρα, 21 Μαϊος 2018 13:30

Δανία: Ραμαζάνι και εργασία δεν συμβιβάζονται

Γράφτηκε από την
Δανία: Ραμαζάνι και εργασία δεν συμβιβάζονται

Η υπουργός Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ενταξης της Δανίας, οι δηλώσεις της οποίας για τους ξένους συχνά προκαλούν πολεμική ένταση, κάλεσε σήμερα τους μουσουλμάνους να πάρουν άδεια κατά την διάρκεια του ραμαζανιού στο όνομα της ασφάλειας στην εργασία.

«Θέλω να καλέσω τους μουσουλμάνους να πάρουν άδεια κατά την διάρκεια του μήνα του ραμαζανιού για να αποφευχθούν οι αρνητικές συνέπειες για την υπόλοιπη κοινωνία της Δανίας», γράφει η Ινγκερ Στόιμπεργκ σε άρθρο της που δημοσιεύεται στο ταμπλόιντ BT.

«Αναρωτιέμαι εάν μία θρησκευτική υποχρέωση που επιτάσσει την τήρηση ενός κανόνα του ισλάμ που χρονολογείται εδώ και 1.400 χρόνια συνάδει με την κοινωνία και την αγορά εργασίας που έχουμε στην Δανία το 2018», γράφει.

Η υπουργός, μέλος του κεντρο-δεξιού κόμματος Venstre του πρωθυπουργού Λαρς Λόκε Ράσμουσεν, γράφει ότι ανησυχεί για τις συνέπειες της νηστείας «στην ασφάλεια και την παραγωγικότητα», όταν για παράδειγμα «οι οδηγοί των λεωφορείων δεν έχουν φάει ή πιει τίποτε για περισσότερο από δέκα ώρες».

«Αυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο για όλους μας», προειδοποιεί.

Η δημοφιλής Ινγκερ Στόιμπεργκ είναι από το 2015 αρμόδια για την περιοριστική μεταναστευτική πολιτική της Δανίας. Είχε προκαλέσει διαμαρτυρίες τον Μάρτιο όταν ανέβασε στην σελίδα της στο Facebook την φωτογραφία ενός γλυκού για να γιορτάσει «την πεντηκοστή τροπολογία που ενισχύει τους αντιμεταναστευτικούς νόμους της κυβέρνησης».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER