Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021 22:17

Κορονοϊός: Χωρίς μάσκες και αποστάσεις οι εμβολιασμένοι - Τι προτείνει το ECDC

Γράφτηκε από την
Κορονοϊός: Χωρίς μάσκες και αποστάσεις οι εμβολιασμένοι - Τι προτείνει το ECDC


Το ECDC προτείνει πιο χαλαρούς κανόνες για τους εμβολιασμένους κατά της COVID-19

Το ECDC προτείνει πιο χαλαρούς κανόνες για τους εμβολιασμένους κατά της COVID-19 και επισημαίνει πως η επιτάχυνση των εμβολιασμών θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Όπως γράφει ο Νίκος Χρυσολωράς στο Bloomberg, όταν πλήρως εμβολιασμένοι συναντούν άλλα πλήρως εμβολιασμένα άτομα, τα μέτρα της απόστασης και η χρήση μάσκας μπορούν να χαλαρώσουν, σύμφωνα με μια σειρά κατευθυντήριων γραμμών που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη από το ECDC.

Οι κανόνες μπορούν να χαλαρώσουν ακόμη και όταν πλήρως εμβολιασμένα άτομα συναντιούνται με άτομα που δεν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Ο λόγος είναι ότι τα άτομα που έχουν λάβει τα εμβόλια έχουν πολύ χαμηλό κίνδυνο εμφάνισης σοβαρής ασθένειας, ενώ ο κίνδυνος μόλυνσης από τον ιό από κάποιον που έχει εμβολιαστεί είναι επίσης χαμηλός.

Βελτίωση στους εμβολιασμούς
Άλλο δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει πως η Ευρώπη βρίσκεται σε καλό σημείο στην κούρσα των εμβολιασμών «αυξάνοντας τις ελπίδες ότι η ήπειρος μπορεί να θέσει υπό έλεγχο την πανδημία και να ανοίξει ξανά τις οικονομίες γρηγορότερα από το αναμενόμενο».

«Η βελτίωση του ρυθμού των εμβολιασμών αποτελεί ευπρόσδεκτη εξέλιξη για τις κυβερνήσεις της ΕΕ μετά από ένα πρώτο τρίμηνο που σημαδεύτηκε από μια εκνευριστική εκστρατεία, που άφησε το μπλοκ πίσω από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ. Η ήπειρος χτυπήθηκε επίσης με ένα νέο κύμα του ιού, ωθώντας τις χώρες στην επαναφορά αυστηρότερων μέτρων κλειδώματος», εξηγεί το δημοσίευμα.
Πηγή: reader.gr

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER