Πέμπτη, 20 Μαϊος 2021 16:30

Νοσοκομείο Καλαμάτας: “Αμεσα αιμοδότες όσοι έχουν κάνει εμβόλιο”

Νοσοκομείο Καλαμάτας: “Αμεσα αιμοδότες όσοι έχουν κάνει εμβόλιο”

Οι πολίτες που κάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό, μπορούν άμεσα να γίνουν αιμοδότες χωρίς να απαιτείται περίοδος αποκλεισμού, με την προϋπόθεση ότι αισθάνονται καλά μετά τον εμβολιασμό και πληρούν τις λοιπές προϋποθέσεις αιμοδοσίας.

Την παραπάνω διευκρίνιση έκανε μέσω ανακοίνωσης η διεύθυνση του Νοσοκομείου Καλαμάτας, σε απάντηση ερωτημάτων που είχαν γίνει από πολίτες.

Η ανακοίνωση τονίζει ότι «οι αιμοδότες που έχουν εμβολιαστεί με εμβόλια που περιέχουν μη πολλαπλασιαζόμενους αδρανοποιημένους ή μη ζώντες μικροοργανισμούς (Pfizer, AstraZeneca, Johnson & Johnson, Moderna) δεν αποκλείονται από τη διαδικασία, με την προϋπόθεση ότι αισθάνονται καλά μετά τον εμβολιασμό και πληρούν τις λοιπές προϋποθέσεις αιμοδοσίας. Σε περίπτωση εμφάνισης αντιδράσεων ήπιου βαθμού από τον εμβολιασμό (πυρετός, ρίγος, μυαλγίες) οι υποψήφιοι δότες μπορούν να επιστρέψουν στη διαδικασία της προσφοράς μετά από επτά ημέρες. Το αίμα και τα παράγωγα αυτού που προέρχονται από τον εμβολιασμένο κατά Covid-19 πληθυσμό δεν φέρουν κανένα κίνδυνο, σύμφωνα με στοιχεία που παρέχονται από το επιστημονικό όργανο των αιμοδοσιών, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ). Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Τμήμα Αιμοδοσίας της Ν. Μ. Καλαμάτας, τηλ.: 27213 63153. Δεν αφήνουμε καμιά ζωή να κινδυνεύσει. Η αιμοδοσία είναι σήμερα περισσότερο ασφαλής από ποτέ για τους αιμοδότες και για τους ασθενείς. Συνεχίζουμε να είμαστε εκεί για τον άλλον στα εύκολα και στα δύσκολα».