Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021 22:47

Φαίδων Βόβολης: Καλείται στο Πειθαρχικό από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών

Γράφτηκε από την
Φαίδων Βόβολης: Καλείται στο Πειθαρχικό από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών

Tι δηλώνει ο πρόεδρος του ΙΣΑ


Τι αποφάσισε το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας για τον γιατρό Φαίδωνα Βόβολη που διοργανώνει συγκεντρώσεις εναντίον του υποχρεωτικού εμβολιασμού
Την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να συνεδριάσει το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ), σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ethnos.gr, προκειμένου να εξετάσει την περίπτωση του ιατρού Φαίδωνα Βόβολη ο οποίος το τελευταίο διάστημα διοργανώνει συγκεντρώσεις εναντίον του υποχρεωτικού εμβολιασμού και μάλιστα με μεγάλη συμμετοχή.

Η υπόθεση του γιατρού εξετάσθηκε λεπτομερώς από το ΔΣ του ΙΣΑ το οποίο και αποφάσισε να τον παραπέμψει στο Πειθαρχικό, ακόμη και με το ερώτημα της προσωρινής διαγραφής από τον Σύλλογο.

Να σημειωθεί ότι με βάση το νόμο, οι Ιατρικοί Σύλλογοι μπορούν να επιβάλουν ποινές που μπορεί να ξεκινήσουν από μία απλή επίπληξη και να φθάσουν μέχρι και την οριστική διαγραφή.

Στην περίπτωση πάντως που το Πειθαρχικό του ΙΣΑ αποφασίσει τη διαγραφή του η απόφαση θα πρέπει να επικυρωθεί από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ).

Εάν ληφθεί μία τέτοια απόφαση θα αφορά σε προσωρινή αναστολή της άσκησης του ιατρικού του επαγγέλματος, οπότε και ο γιατρός δεν θα μπορεί να ασκήσει το λειτούργημά του.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος συχνά πυκνά κάνει έκκληση στους συμπολίτες μας να εμβολιασθούν για να προστατευθούν, επισημαίνει στο ethnos.gr με αφορμή την υπόθεση Βόβολη: «Είμαι ιδιαίτερα θυμωμένος και ο ΙΣΑ δε θα ανεχθεί οποιαδήποτε αντιεπιστημονική άποψη από μέλος του, το οποίο δημιουργεί πρόβλημα στην εθνική προσπάθεια για την ανοσία απέναντι στον ιό.

Τα πειθαρχικά όργανα του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας θα βρίσκονται σε εγρήγορση για τέτοιες περιπτώσεις».

Ποιος είναι ο Φαίδων Βόβολης
Ο Φαίδων Βόβολης ο οποίος την ερχόμενη Τετάρτη θα βρεθεί ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας είναι καρδιολόγος και επικεφαλής του κινήματος, όπως αυτοπροσδιορίζεται, «Ελεύθεροι Ξανά».

Πρόκειται για έναν από τους βασικούς πρωτεργάτες για τις συγκεντρώσεις αντιεμβολιαστών πανελλαδικά, καθώς μέσω facebook παρότρυνε τους πολίτες να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.

 


NEWSLETTER