Κυριακή, 05 Δεκεμβρίου 2021 08:31

Τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης Covid-19 για εγκύους και νέες γυναίκες

Τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης Covid-19 για εγκύους και νέες γυναίκες

 

Τη δημιουργία τηλεφωνικής γραμμής ενημέρωσης Covid-19 για  εγκύους και νέες γυναίκες αποφάσισε η Ελληνική Εταιρεία Οικογενειακού Προγραμματισμού, Αντισύλληψης και Αναπαραγωγικής Υγείας μαζί με το Νοσοκομείο “Ελπίς”.

Για το σκοπό αυτό ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου “Ελπίς”, επίκουρος καθηγητής Παθολογίας ΕΚΠΑ Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, παραχώρησε την προσωπική του γραμμή για τη δημιουργία της συμβουλευτικής Γραμμής Ελπίδας για Εγκυες και Νέες Γυναίκες 213 2039142, που λειτουργεί από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Απαντήσεις στις μέλλουσες μητέρες δίνουν μαιευτήρες-γυναικολόγοι της Ελληνικής Εταιρείας Οικογενειακού Προγραμματισμού, Αντισύλληψης και Αναπαραγωγικής Υγείας.

Παράλληλα, η Ελληνική Εταιρεία Οικογενειακού Προγραμματισμού, Αντισύλληψης και Αναπαραγωγικής Υγείας, το Νοσοκομείο “Ελπίς” και η HOPEgenesis, υπό την αιγίδα της Έδρας UNESCO Εφηβικής Υγείας και Ιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, οργανώνουν διαδικτυακή εσπερίδα, την ερχόμενη Τρίτη 4-7 μ.μ., με θέμα «Covid-19, εγκυμοσύνη και εμβόλια» – με στόχο την ενημέρωση της επιστημονικής κοινότητας αλλά και του κοινού, από διακεκριμένους επιστήμονες, σχετικά με τις επιπλοκές της λοίμωξης Covid-19 στις μέλλουσες μητέρες και για τα οφέλη από τον εμβολιασμό.

Την εκδήλωση χαιρετίζουν ο πρύτανης ΕΚΠΑ, καθηγητής Αθανάσιος-Μελέτιος Δημόπουλος, και ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου “Ελπίς”, επίκουρος καθηγητής Παθολογίας ΕΚΠΑ Παναγιώτης Χαλβατσιώτης. Στο τέλος της εσπερίδας θα ακολουθήσει συζήτηση με απαντήσεις στις ερωτήσεις που θα έχουν αποσταλεί διαδικτυακά. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα.

Η εγγραφή είναι δωρεάν στο https://attikorama.conferre.gr/