Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2021 22:43

Καταγγελία για VIP κλίνες ΜΕΘ: «Συκοφαντίες» χαρακτηρίζει τις αποκαλύψεις Γιαννακού η Παγώνη

Γράφτηκε από την
Καταγγελία για VIP κλίνες ΜΕΘ: «Συκοφαντίες» χαρακτηρίζει τις αποκαλύψεις Γιαννακού η Παγώνη


Για την καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, για κλίνες ΜΕΘ στον Ερυθρό Σταυρό που παραμένουν κλειστές, σε περίπτωση που χρειαστεί να νοσηλευθεί κάποιος επώνυμος τοποθετήθηκε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.


«Λυπάμαι πάρα πολύ για τη συκοφαντία εναντίον των συναδέλφων μου, των γιατρών οι οποίοι βρίσκονται στη ΜΕΘ. Δεν είναι δυνατόν, και το γνωρίζετε όλοι, μετά τις μάχες που έχουμε δώσει 2 χρόνια, αυτή τη στιγμή να αναφέρεται ότι υπάρχουν γιατροί που κάνουν επιλογές και έχουν κρεβάτια κενά, τα οποία κρατάνε όταν εμείς έχουμε διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ covid ασθενείς, για να μπουν VIP», δήλωσε στο Mega.

Δε διαχωρίζω τους ασθενείς σε VIP
«Εγώ δεν έχω καμία τέτοια καταγγελία σαν ΕΙΝΑΠ, δεν μπορώ να δεχθώ να καταγγέλλονται οι συνάδελφοί μου, γιατί η διαδικασία είναι η εξής: Υπάρχουν οι λίστες σε όλα τα νοσοκομεία των ασθενών οι οποίοι έχουν διασωληνωθεί βάσει των κριτηρίων που πρέπει να διασωληνωθούν. Είναι εκτός ΜΕΘ και αμέσως ειδοποιούμαστε από το νοσοκομείο όταν υπάρχει θάνατος και υπάρχει κενό κρεβάτι ή εξιτήριο και αμέσως μετακινείται ο ασθενής τον οποίο έχουμε διασωληνώσει», είπε και τόνισε ότι «δεν υπάρχει γιατρός ο οποίος έχει δώσει όρκο Ιπποκράτη και πραγματικά κρατάει κρεβάτια αυτή τη στιγμή, σε αυτόν τον πόλεμο που ζούμε και δίνουμε όλοι, για να μπει κάποιος ασθενής τον οποίο εσείς, γιατί εγώ δε διαχωρίζω τους ασθενείς σε VIP, και οι οποίοι είναι δεύτερης κατηγορίας».

Η Ματίνα Παγώνη, στη συνέχεια, ανέλυσε τα κριτήρια τα οποία πληρούν οι ασθενείς που μπαίνουν, τελικά, στις ΜΕΘ. «Διασωληνώνεσαι βάσει των κριτηρίων και μετά πας σε κρεβάτι που αδειάζει. Είτε με εξιτήριο, σας είπα, είτε από θάνατο σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Αυτή τη στιγμή τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας, γιατί εγώ έχω 4 διασωληνωμένους, στην κλινική μου, στην κλινική covid, οι οποίοι είναι διασωληνωμένοι και αναμένουν κρεβάτι, έχω επικοινωνήσει με τα νοσοκομεία και είμαστε σε επαφή για να πάρουν τους ασθενείς. Εγώ δε γνωρίζω ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει κενό κρεβάτι και δε μεταφέρονται οι άρρωστοί μου. Μπροστά στα θέματα της υγείας δεν υπάρχουν ασθενείς για εμάς τους γιατρούς vip ή ο,τιδήποτε άλλο. Και να σταματήσουν πλέον αυτές οι κατηγοριοποιήσεις των ασθενών γιατί είναι ντροπή, μπροστά στον πόνο που έχει κάθε οικογένεια και μπροστά στο θάνατο και στη ζωή να αναφερόμαστε σε τέτοια περιστατικά», εξήγησε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER