Πέμπτη, 09 Δεκεμβρίου 2021 16:00

EMA για τρίτη δόση εμβολίου στους τρεις μήνες: Ασφαλής και αποτελεσματική η χορήγηση

Γράφτηκε από την
EMA για τρίτη δόση εμβολίου στους τρεις μήνες: Ασφαλής και αποτελεσματική η χορήγηση

H ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοίνωσε ότι τα διαθέσιμα στοιχεία υποστηρίζουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της χορήγησης της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού με την παρέλευση τριών μηνών από την δεύτερη δόση.

Αν και η ισχύουσα σύσταση είναι η χορήγηση των αναμνηστικών δόσεων να γίνεται έπειτα από την παρέλευση έξι μηνών, τα δεδομένα που είναι διαθέσιμα σήμερα υποστηρίζουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της χορήγησης της τρίτης αναμνηστικής δόσης του εμβολίου κατά της Covid-19 με την παρέλευση τριών μηνών από την δεύτερη δόση, δήλωσε την Πέμπτη ο επικεφαλής της Εμβολιαστικής Στρατηγικής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) Μάρκο Καβαλέρι, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου. 

Υπενθυμίζεται ότι προσφάτως η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, στην Ελλάδα, συνέστησε τη χορήγηση της τρίτης δόσης τρεις μήνες μετά τον αρχικό εμβολιασμό (εφόσον αυτός δεν έγινε με το μονοδοσικό εμβόλιο, για το οποίο υπάρχει διαφορετική οδηγία).

Αναφερόμενος, εξάλλου, στην εμβολιαστική εκστρατεία για τα παιδιά ηλικίας από 5 έως 11 ετών, ο κ. Καβαλέρι δήλωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν παρουσιασθεί θέματα ασφαλείας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Για τα κρούσματα της Όμικρον στην Ευρώπη

Επιπλέον, ως προς την μετάλλαξη Όμικρον ο αξιωματούχος επισήμανε πως η πλειονότητα των κρουσμάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση αφορούν, μέχρι στιγμής, σε ήπια εκδήλωση της νόσου.

«Τα περιστατικά παρουσιάζονται στην πλειονότητά τους ελαφρά, αλλά πρέπει να συγκεντρώσουμε περισσότερα στοιχεία για να προσδιορίσουμε εάν το φάσμα της σοβαρότητας της νόσου που προκαλεί η Όμικρον είναι διαφορετικό από το φάσμα των άλλων παραλλαγών που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα», πρόσθεσε ο Μάρκο Καβαλέρι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER