Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2022 19:42

Σεμινάριο για διατροφή παιδιών και εγκύων στο Πρότυπο Κέντρο  “Μητέρα - Παιδί”

Σεμινάριο για διατροφή παιδιών και εγκύων στο Πρότυπο Κέντρο  “Μητέρα - Παιδί”

 

Σεμινάριο με θέμα “Διατροφή παιδιών και εγκύων” έλαβε χώρα το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο των δωρεάν επιμορφωτικών εκδηλώσεων του Πρότυπου Κέντρου “Μητέρα - Παιδί”.

Η κλινική ψυχολόγος Ηρώ Διαμαντοπούλου μίλησε για τις ιδανικές διατροφικές συνήθειες των παιδιών ανά ηλικιακή ομάδα, πώς αντιμετωπίζουμε την άρνηση λήψης φαγητού ή συγκεκριμένων τροφών, πώς να κάνουμε τη διαδικασία ευχάριστη και να εντάξουμε όλα τα είδη φαγητού στο διατροφολόγιο των παιδιών.

Επίσης, η κλινική διατροφολόγος - διαιτολόγος Αφροδίτη Λουκάκου ενημέρωσε το κοινό για τη διατροφή των εγκύων, τις ιδιαιτερότητες κατά και μετά την κύηση, για τον τρόπο με τον οποίο η διατροφή της μητέρας συμβάλλει στην υγεία του παιδιού και επηρεάζει τη σχέση της με αυτό.

Καίρια ήταν η ομιλία της παιδιάτρου Χαραλαμπίας Κυριακοπούλου που, ως κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην παιδική διατροφή, παρότρυνε τους γονείς να συμβουλευτούν τον παιδίατρο τους: "Όσο πια νωρίς αντιμετωπιστεί, τόσο πιο εύκολο να λυθεί ένα πρόβλημα" υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Η συμμετοχή ήταν θερμή, το κοινό διατύπωσε τις απορίες του και συζήτησε με τους ειδικούς. Επιπλέον, μέσω της live μετάδοσης από το Διαδίκτυο είχαν τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν ακόμη περισσότεροι.