Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2022 17:18

«Πλημμυρίζει» από ράντζα το νοσοκομείο «Λαϊκό» καταγγέλουν οι εργαζόμενοι

Γράφτηκε από την
«Πλημμυρίζει» από ράντζα το νοσοκομείο «Λαϊκό» καταγγέλουν οι εργαζόμενοι

Με ράντζα έχει «πλημμυρίσει» το νοσοκομείο Λαϊκό, όπως καταγγέλλει ο σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου καλώντας τον Υπουργό Υγείας, να παρέμβει άμεσα ώστε να αποκατασταθεί όσο το δυνατόν η λειτουργική κατάσταση του Νοσοκομείου.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι σε προηγούμενη εφημερία τοποθετήθηκαν τρεις ασθενείς με κορονοϊό σε θάλαμο της ΩΡΛ-ΓΥΝ/ΚΗΣ-ΟΦΘ/ΚΗΣ κλινικής τη στιγμή μάλιστα που στους διπλανούς θαλάμους νοσηλεύονταν αιματολογικοί ασθενείς καθώς και ένας ασθενής με Candida auris.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων:

«Για δεύτερη συνεχόμενη εφημερία οι Παθολογικές κλινικές και η κλινική COVID πλημμύρισαν από Ράντζα. Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κ. Γκάγκα, υπεύθυνη για την λειτουργία των Νοσοκομείων, συνεπικουρούμενη από τις Διοικήσεις της Α΄ΥΠΕ και του ΕΚΑΒ με τους επικίνδυνους ερασιτεχνισμούς τους επέφεραν καίριο πλήγμα στη λειτουργία του Λαϊκού Νοσοκομείου καθώς το πλημμύρισαν για μια ακόμα φορά από ράντζα, όπου εκεί ως γνωστόν βασανίζονται Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό και κυρίως οι ασθενείς που χρειάζονται αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας. Στο ράντζο άλλωστε καταλήγουν οι Πολίτες με τις λιγότερες Κοινωνικές και Οικονομικές δυνατότητες. Θα μας πείτε, “ψιλά γράμματα για αυτούς που αποφασίζουν”» αναφέρει ο σύλλογός εργαζομένων.

«Καταγγέλλουμε λοιπόν την επικίνδυνη απόφασή τους να τροποποιήσουν το καθεστώς εφημέρευσης των Νοσοκομείων της Α΄ΥΠΕ με αποτέλεσμα, μετά την εφημερία της 18/6 να υπάρξουν 43 ράντζα εκ των οποίων τα 8 στην κλινική Covid, ενώ μετά την χθεσινή εφημερία προέκυψαν 47 ράντζα εκ των οποίων τα 8 και πάλι στην κλινική Covid. Εδώ να σημειώσουμε ότι και στις 2 εφημερίες δόθηκαν κλίνες για τα επιπλέον περιστατικά Covid που εισήχθησαν στο Λαϊκό Νοσοκομείο στην ΩΡΛ-ΓΥΝ/ΚΗ-ΟΦΘ/ΚΗ κλινική», προσθέτει.

«Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να «συγχαρούμε» την Αναπληρώτρια Διοικήτρια και τον Δ/ντή της Μονάδας Λοιμώξεων για την «έμπνευσή» τους, κατά την εφημερία της 18/6, να τοποθετήσουν 3 ασθενείς με Covid-19 σε θάλαμο της ΩΡΛ-ΓΥΝ/ΚΗΣ-ΟΦΘ/ΚΗΣ κλινικής τη στιγμή μάλιστα που στους διπλανούς θαλάμους νοσηλεύονταν αιματολογικοί ασθενείς καθώς και 1 ασθενής με «Candida auris», ενώ στους υπόλοιπους θαλάμους της εν λόγω κλινικής νοσηλεύονταν παθολογικά, γυναικολογικά, Ω.Ρ.Λ και οφθαλμολογικά περιστατικά. Κάτι ανάλογο επαναλήφθηκε και κατά τη χθεσινή εφημερία όπου ευτυχώς αυτή τη φορά υπήρξε η πρόβλεψη να μεταφερθεί σε άλλη κλινική το αιματολογικό περιστατικό. Όλα τα παραπάνω παραπέμπουν σε τριτοκοσμικές συνθήκες στην Ελλάδα του 2022, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη ασφάλεια των ασθενών και την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου μας», σημειώνει.

«Καλούμε τον Υπουργό Υγείας, εν όψει της εφημερίας της Κυριακής, να παρέμβει άμεσα ώστε να αποκατασταθεί όσο το δυνατόν η λειτουργική κατάσταση του Νοσοκομείου μας με την εκ νέου τροποποίηση του προγράμματος των εφημεριών των Νοσοκομείων της Α΄ΥΠΕ και αν κριθεί αναγκαίο, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων και ως εκ τούτου της αύξησης των νοσηλειών, να δοθεί εκ νέου μια κλινική για ασφαλή και αξιοπρεπή νοσηλεία των ασθενών με Covid-19», καταλήγει.

Πηγή: tvxs.gr


NEWSLETTER