Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023 09:03

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Επικαιροποίηση για δημιουργία ενιαίας λίστας χειρουργείων

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Επικαιροποίηση για δημιουργία ενιαίας λίστας χειρουργείων

 

Την επικαιροποίηση της λίστας των χειρουργείων του Νοσοκομείου Καλαμάτας ξεκινάει και υλοποιεί η διοίκηση του ιδρύματος.

Η διαδικασία αυτή γίνεται μετά από εντολή του υπουργείου Υγείας, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η δημιουργία ενιαίας λίστας χειρουργείων για όλη τη χώρα, ενώ είναι επιτακτική η ανάγκη να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Και αυτό γιατί το νοσοκομείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, όπως και κάθε νοσοκομείο της χώρας, δεν γνωρίζει αν οι εγγεγραμμένοι για αρκετούς μήνες στη λίστα χειρουργείων του, εξακολουθούν να περιμένουν ή έχουν κάνει την επέμβαση σε άλλο νοσοκομείο ή σε ιδιωτική κλινική ή και ακόμα αν βρίσκονται στη ζωή.

Σε ρεπορτάζ του “Βήματος” της Κυριακής αναφερόταν ότι η λίστα χειρουργείου για ορθοπαιδικά στο Νοσοκομείο Καλαμάτας είναι 1,5 χρόνο!

Σε ανακοίνωση του Γραφείου της διοικήτριας Ελένης Αλειφέρη αναφέρεται ότι “μετά την κανονικότητα λειτουργίας των Τακτικών Ιατρείων και ύστερα από τις εντολές του υπουργείου Υγείας σχετικά με την έναρξη της λειτουργίας ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τη λίστα των χειρουργείων, οι υπηρεσίες του νοσοκομείου έχουν εκκινήσει τις διαδικασίες εκκαθάρισης, επικαιροποίησης και επαναπρογραμματισμού της λίστας χειρουργείων της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας. Κατόπιν τούτου το επόμενο διάστημα, πέραν των εσωτερικών διαδικασιών, οι υπηρεσίες του νοσοκομείου θα προβούν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους πολίτες που φέρονται στις λίστες αναμονής χειρουργείων, προκειμένου να γίνει επιβεβαίωση, διασταύρωση, επικαιροποίηση των στοιχείων και αντικειμενική προτεραιοποίηση των περιστατικών”.

Στόχος της διαδικασίας αυτής φαίνεται να είναι να υπάρχει ένας έλεγχος στη λίστα με αξιολόγηση - προτεραιοποίηση των προγραμματισμένων χειρουργείων με βάση τη βαρύτητα, τη σοβαρότητά τους.

Γ.Σ.