Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2023 12:59

Σ. Κυριακίδου: Ίδιες ευκαιρίες πρόληψης, θεραπείας και επιβίωσης από τον καρκίνο για όλους τους πολίτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Γράφτηκε από την
Σ. Κυριακίδου: Ίδιες ευκαιρίες πρόληψης, θεραπείας και επιβίωσης από τον καρκίνο για όλους τους πολίτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση

«Όλοι οι πολίτες στην ΕΕ, όπου κι αν ζουν, θα πρέπει να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες πρόληψης, θεραπείας και επιβίωσης από τον καρκίνο», τόνισε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου.

«Για την πρόεδρο Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για μένα, για πολλούς από εμάς, το ευρωπαϊκό σχέδιο για τον καρκίνο είναι πράγματι προσωπικό», υπογράμμισε η κ. Κυριακίδου.

Από τη Στοκχόλμη, όπου βρίσκεται για ένα υψηλού επιπέδου συνέδριο για τον καρκίνο, σημείωσε ότι η υπέρβαση των ανισοτήτων σε ολόκληρη την ΕΕ είναι πρόκληση.

«Αν εντοπίσουμε και καταλάβουμε πού βρίσκονται οι ανισότητες, οι πιθανότητές μας να πετύχουμε είναι πολύ μεγαλύτερες», προσέθεσε η Ευρωπαία Επίτροπος.

Παράλληλα ανέφερε ότι η Κομισιόν, με το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Καταπολέμησης του Καρκίνου, δεσμεύτηκε να κάνει «τη διαφορά για τους ασθενείς με καρκίνο και τις οικογένειές τους, για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την αντιμετώπιση των απαράδεκτων κενών που βλέπουμε σήμερα εντός της ΕΕ».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER