Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2023 19:07

"Έπεσε" η ιστοσελίδα που παράνομα έδινε σε Έλληνες φάρμακα και αναρρωτικές μέσω Λονδίνου

Γράφτηκε από την

Εξαφανίστηκε μέσα σε μερικές ώρες, μετά τις αποκαλύψεις και τις αγωγές από τους Ιατρικούς Συλλόγους και τον ΕΟΠΥΥ η ιστοσελίδα που συνταγογραφούσε παράνομα ιατρικές βεβαιώσεις στην Ελλάδα μέσω Λονδίνου. Δύο γιατροί από Αθήνα και Θεσσαλονίκη "στο κόλπο".

Η ιστοσελίδα, μέσω της οποίας πραγματοποιούνταν διαδικτυακά παράνομες συνταγογραφήσεις για φάρμακα, εξετάσεις και βεβαιώσεις για αναρρωτικές άδειες, χωρίς επίσκεψη σε γιατρό, τέθηκε το πρωί της Παρασκευής εκτός λειτουργίας.

Πλέον, στην ηλεκτρονική διεύθυνση δεν εμφανίζεται τίποτα, μετά τον σάλο που προκλήθηκε, αλλά και τις νομικές ενέργειες των Ιατρικών Συλλόγων και του ΕΟΠΥΥ.
«Ανακαλύψαμε πως το άτομο που έχει την επιχείρηση είναι πρώην προδοσφαιριστής, που τώρα δηλώνει επιχειρηματίας, κάτοικος Πολωνίας με έδρα της επιχείρησης του στο Λονδίνο, όμως δηλώνει και μια ακόμη έδρα στα Βριλήσσια», λέει ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Μάλιστα, και οι δύο έλληνες γιατροί που συνεργάζονταν μαζί του για τις παράνομες συνταγογραφήσεις «έχουν γίνει γνωστοί και έχουν ονοματεπώνυμο. Ο ένας είναι από την Αθήνα και η άλλη από τη Θεσσαλονίκη. Δρούσαν φυσικά χωρίς καμία νομοθετική κατοχύρωση. “Στείλε μου στο viber τι φάρμακα θέλεις να στα γράψω”, έλεγαν και “Γράψε μου και για ποιο λόγο θέλεις αναρρωτική άδεια να σου τη στείλω”. Το να στέλνεις στην άυλη φάρμακα σε κάποιο ασθενή είναι μια πρακτική που συνηθίζεται μεν αλλά για ασθενείς που ξέρεις, όχι για ασθενείς που δεν ξέρεις. Και είναι μια κακή πρακτική που γίνεται “μπίζνα”», τονίζει ο πρόεδρος του ΠΙΣ.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα αρχεία της Εφορίας της Αγγλίας, η συγκεκριμένη εταιρεία ανήκει σε πρόσωπο που έχει ελληνική υπηκοότητα και δηλώνει κάτοικος Πολωνίας. «Μάλιστα, είναι πρώην ποδοσφαιριστής», λέει ο κ. Εξαδάκτυλλος.

Πρόκειται για Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης και έχει ξεκινήσει τη δραστηριότητά της στις 10 Φεβρουαρίου του 2023.

Στην Εφορία της Βρετανίας είναι εγγεγραμμένος ως επιχειρηματίας και όχι ως γιατρός, ενώ οι δραστηριότητες (ΚΑΔ) που έχει δηλώσει είναι ιατρική πρακτικής.

Στον ίδιο ανήκει και άλλη εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου του 2023 και οι ΚΑΔ της αφορούν παροχή ψηφιακών υπηρεσιών, και δραστηριότητες επιχειρηματικού και αναπτυξιακού κεφαλαίου.

Μάλιστα, η διεύθυνση που δηλώνει ότι βρίσκονται τα γραφεία της, ενδέχεται να είναι «φάντασμα», καθώς υπάρχει website που ενοικιάζει υποτιθέμενα γραφεία ως έδρα εταιρειών με τη συγκεκριμένη διεύθυνση, προκειμένου να δηλωθούν στην εφορία με μόλις 28 λίρες τον χρόνο συν ΦΠΑ.

Πηγή: news247.gr