Σάββατο, 09 Σεπτεμβρίου 2023 08:47

Ξεκίνησε στην Κυπαρισσία το Συνέδριο Αθλητικής Οδοντιατρικής

 

Ξεκίνησε χθες το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αθλητικής Οδοντιατρικής στην Κυπαρισσία που θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή με αρκετές επιστημονικές  εισηγήσεις και παράλληλες δράσεις.

Το θεωρητικό μέρος του συνεδρίου -εισηγήσεις και στρογγυλά τραπέζια- πραγματοποιούνται στο αμφιθέατρο «Αλέκος Παπαδόπουλος», ενώ χθες το πρωί έγινε ενημέρωση στους εργαζόμενους του δήμου σχετικά με τη στοματική υγεία, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το πιο καινοτόμο μέρος του συνεδρίου είναι οι παράλληλες αθλητικές εκδηλώσεις που οργανώνονται σε συνεργασία με τον δήμο. Θα συμμετάσχουν αθλητές από όλη την Ελλάδα, μαθητές, δρομείς υγείας, αθλητικοί σύλλογοι της Πελοποννήσου, της Αττικής αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα. Ειδικότερα, έχουν προγραμματιστεί αγώνας καλαθοσφαίρισης μεταξύ των ομάδων υγειονομικών Ν. Μεσσηνίας και του Γυμναστικού Συλλόγου Δίωνα Κυπαρισσίας, αγώνας βάδην και δρόμου 4 χιλιομέτρων για ενήλικους και 1 χιλιομέτρου για παιδιά, καθώς και τουρνουά beach volley στην Κυπαρισσία.

Στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων του συνεδρίου, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για το κοινό, που αφορούν στην ενημέρωση μαθητών, δασκάλων, καθηγητών Φυσικής Αγωγής και προπονητών για θέματα που αφορούν στη στοματική υγεία και την προστασία του αθλητή  -αθλούμενου κατά τη διάρκεια της άσκησης και ιδιαίτερα στα αθλήματα επαφής.

Κ.Μπ.