Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016 09:33

Ξηλώθηκε η συμμορία που εξαπατούσε τηλεφωνικά ηλικιωμένους και στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την
Ξηλώθηκε η συμμορία που εξαπατούσε τηλεφωνικά ηλικιωμένους και στη Μεσσηνία

 

Στα χέρια της Ασφάλειας Καλαμάτας έπεσαν ο "εισπράκτορας" και ο "στρατολόγος" ομάδας απατεώνων, που βάζει στο στόχαστρο ηλικιωμένους από τους οποίους επιχειρεί να αποσπάσει αρκετές χιλιάδες ευρώ, τρομοκρατώντας τους τηλεφωνικά πως το παιδί τους έχει προκαλέσει τροχαίο δυστύχημα με θύμα ένα μικρό παιδί και κρατείται στην Αστυνομία, ισχυριζόμενοι πως χρειάζονται αρκετά χρήματα για να γλιτώσει τη φυλακή.

Συγκεκριμένα πρόκειται για δύο Βούλγαρους, ηλικίας 31 και 38 ετών - ο ένας, ο 31χρονος, πιάστηκε το μεσημέρι της Κυριακής επ' αυτοφώρω στην Καλαμάτα, όταν πήγε για να εισπράξει τα χρήματα από το δήθεν θύμα του, χωρίς βέβαια να ξέρει πως τον περίμεναν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας. Ο άλλος, ο 38χρονος, συνελήφθη το ίδιο βράδυ από αστυνομικούς του Τμήματος Μολάων, όπου άλλωστε μένει. Σήμερα μάλιστα αναμένεται οι δυο κατηγορούμενοι να δικαστούν στο Αυτόφωρο, όπου τους παρέπεμψε χθες ο εισαγγελέας - ενώ κρατούνται στην Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας. Οι έρευνες συνεχίζονται για να αποκαλυφθεί όλο το εύρος δράσης της ομάδας των απατεώνων, που όπως αναφέρουν οι πληροφορίες δεν δρούσε μόνο στη Μεσσηνία. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Μεσσήνιοι αστυνομικοί είναι στα ίχνη και συνεργών του Βούλγαρου "στρατολόγου" στη Νεάπολη, τη Σπάρτη, την Κω, την Καβάλα και τους Μολάους. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα οι απατεώνες έκαναν πλήθος τηλεφωνημάτων προσπαθώντας να ξεγελάσουν κυρίως ηλικιωμένους και να τους πάρουν χρήματα, με το πρόσχημα ότι το παιδί τους κινδυνεύει να πάει φυλακή μετά από τροχαίο δυστύχημα. 

ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ

Η αντίστροφη μέτρηση για τους δύο απατεώνες άρχισε το μεσημέρι της Κυριακής, όταν κάποιος συνεργός τους πήρε τηλέφωνο στο σπίτι μιας 57χρονης Καλαματιανής. Ο άγνωστος έκανε στο τηλέφωνο ότι είναι ο γιος της και της είπε πως σκότωσε ένα παιδί με το αυτοκίνητό του - από μέσα ένας άλλος φώναζε ότι είναι αστυνομικός και μπορεί να τον βοηθήσει γιατί γνωρίζει τον εισαγγελέα, αλλά θα πρέπει να τους δώσει η μάνα του 30.000 ευρώ! Φυσικά, η γυναίκα το κατάλαβε ότι είναι απάτη και ειδοποίησε την Ασφάλεια, οπότε σε συνεννόηση με τους αστυνομικούς τούς κράτησε στο τηλέφωνο, παζαρεύοντας το... τίμημα της ελευθερίας του γιου της, πείθοντάς τους ότι δεν προλαβαίνει να μαζέψει περισσότερα από 5.000 ευρώ. Οι απατεώνες βέβαια δεν θα έχαναν την ευκαιρία και έτσι έκλεισαν το ραντεβού για να πάει ο "εισπράκτορας" στο σπίτι της και να παραλάβει το ζεστό χρήμα. Εκεί τον περίμεναν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας και τον συνέλαβαν. Στο Τμήμα ο συλληφθείς τους έδωσε όνομα και διεύθυνση του ομοεθνή του που τον είχε στρατολογήσει, του 38χρονου στους Μολάους - ενώ ο ίδιος είπε στους αστυνομικούς ότι θα εισέπραττε ως αμοιβή για τις υπηρεσίες του 200 - 300 ευρώ. 

Ο "ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑΣ" ΚΑΙ Ο "ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΟΣ"

Οι δύο συλληφθέντες πάντως, ο "εισπράκτορας" και ο "στρατολόγος", είναι τα μικρά ψάρια του κυκλώματος, οι αναλώσιμοι. Τα... μεγάλα κεφάλια βρίσκονται στη Βουλγαρία και εκεί θα έστελνε άλλωστε τα χρήματα ο "εισπράκτορας", αφού κρατούσε την αμοιβή για τον κόπο του - ενώ και τα τηλεφωνήματα προς τα υποψήφια θύματα των απατεώνων γίνονται από βουλγάρικους αριθμούς. Οπως αναφέρουν άλλωστε οι πληροφορίες, ο "εισπράκτορας" είπε στους αστυνομικούς ότι ο ομοεθνής του από τους Μολάους τον έφερε σε επαφή με άλλους Βούλγαρους, που κάνουν αυτή τη δουλειά. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο "στρατολόγος" από τους Μολάους φαίνεται ότι είχε μπάσει στο κόλπο και άλλους ομοεθνείς τους, σε έξι διαφορετικές πόλεις (Καλαμάτα, Νεάπολη, Σπάρτη, Κω, Καβάλα και Μολάους), και αυτός έφερε τον 31χρονο σε επαφή με άλλο Βούλγαρο, προφανώς με αρχηγικό ρόλο στο κύκλωμα, που τον δασκάλεψε από το τηλέφωνο τι ακριβώς πρέπει να κάνει. 

Ν.Κ.


NEWSLETTER