Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2016 19:08

Γερμανίδα και δύο Σύροι συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο Καλαμάτας

Γερμανίδα και δύο Σύροι συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο Καλαμάτας

 

Συνολικά τρία άτομα συνελήφθησαν την Κυριακή στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, τα δύο γιατί προσπάθησαν να πετάξουν για το Μόναχο με πλαστά διαβατήρια, ενώ το τρίτο γιατί θα διευκόλυνε στο ταξίδι του τον έναν από τους συλληφθέντες, με τον οποίο μάλιστα είχε ερωτική σχέση. 

Πιο αναλυτικά, το απόγευμα της Κυριακής αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας έκαναν έλεγχο στο διαβατήριο ενός 19χρονου Σύρου, ο οποίος θα επιβιβαζόταν σε πτήση για το Μόναχο της Γερμανίας. Ομως διαπίστωσαν ότι το τσέχικο διαβατήριο που τους έδειξε ήταν πλαστό και έτσι συνελήφθη για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς. Επίσης, συνελήφθη και μια 28χρονη Γερμανίδα, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα σε μη νόμιμο αλλοδαπό. Η συλληφθείσα παραδέχτηκε στους αστυνομικούς ότι θα ταξίδευε μαζί του, στην ίδια πτήση για το Μόναχο, γιατί οι δυο τους είναι ζευγάρι και ήθελε να τον βοηθήσει να φύγει από την Ελλάδα. 

Στην άλλη περίπτωση, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας συνέλαβαν μια 40χρονη Σύρια, για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς. Η συλληφθείσα σκόπευε να ταξιδέψει και αυτή για το Μόναχο της Γερμανίας με πλαστό ισραηλινό διαβατήριο. Η γυναίκα ήταν μαζί με τα 3 ανήλικα παιδιά της, για τα οποία έδειξε στους αστυνομικούς ισραηλινά διαβατήρια, τα οποία κατασχέθηκαν.

 

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.