Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016 09:09

Σε έξαρση κλοπές και διαρρήξεις στην Τριφυλία 

Σε έξαρση κλοπές και διαρρήξεις στην Τριφυλία 

 

Σε έξαρση φαίνεται ότι βρίσκονται οι κλοπές και οι διαρρήξεις το τελευταίο διάστημα στην περιοχή της Τριφυλίας καθώς τα κρούσματα έχουν αυξηθεί σημαντικά. Το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί αρκετά κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων με αποτέλεσμα η ανησυχία και η ανασφάλεια να είναι διάχυτες στους κατοίκους της περιοχής και κυρίως στα μικρά χωριά.  

Οι κακοποιοί όπως φαίνεται έχουν αποθρασυνθεί τελείως και εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι τα χωριά είναι απομακρυσμένα και ζουν κυρίως ηλικιωμένοι. Το σοβαρότερο κρούσμα το είχαμε στο Καμάρι της ΔΕ Αετού όπου δύο ένοπλοι κουκουλοφόροι μπήκαν μέσα στο σπίτι, ακινητοποίησαν το ηλικιωμένο ζευγάρι που τους παρακάλεσε να μην τους κάνουν κακό, και αφού έψαξαν το σπίτι για 1,5 ώρα περίπου πήραν ό,τι χρήματα και πολύτιμο βρήκαν κι έφυγαν. Στο ίδιο χωριό, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι, λίγες ημέρες νωρίτερα διαρρήκτες είχαν ανοίξει 4 ακόμη σπίτια.

Οι κλοπές συνεχίστηκαν στην Αυλώνα όπου κλέφτες πήραν το αυτοκίνητο, λάδι και μια τηλεόραση εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι κανείς δεν ήταν στο σπίτι. Στην Κυπαρισσία προχθές μπήκαν σε σπίτι μέρα μεσημέρι με την ιδιοκτήτρια να είναι ακριβώς απέξω - ενώ τα τελευταία κρούσματα είναι 2 σπίτια που άνοιξαν στην Αγαλιανή της ΔΕ Αυλώνας.

Ολα αυτά έχουν δημιουργήσει ανησυχία και προβληματισμό, κι αυτό που ζητούν όλοι είναι καλύτερη αστυνόμευση στην περιοχή και πολύ περισσότερο στα χωριά έξω από τα αστικά κέντρα. 

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας η αύξηση της παραβατικότητας θίχτηκε από τον δήμαρχο Παναγιώτη Κατσίβελα που επισήμανε το κλίμα ανησυχίας που υπάρχει και τόνισε ότι θα θέσει το ζήτημα στους αρμόδιους υπουργούς, στις συναντήσεις που θα έχει το επόμενο διάστημα.

Κ.Μπ.