Παρασκευή, 14 Απριλίου 2017 13:10

Τσιγγάνες “ξαλαφρώνουν” ηλικιωμένους στη Μεσσήνη με τη μέθοδο της... απασχόλησης

Γράφτηκε από την

Δύο ηλικιωμένοι έπεσαν θύματα κλοπής από νεαρές τσιγγάνες τη Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη, στη Μεσσήνη. Και στις δύο επιθέσεις με τη... γνωστή μέθοδο της απασχόλησης, μια από τις δράστιδες ήταν 21χρονη γυφτοπούλα, η οποία συνελήφθη χθες το πρωί από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ Μεσσηνίας. 

Πιο αναλυτικά, τη Μεγάλη Τρίτη το μεσημέρι, στην οδό Κολοκοτρώνη, τρεις γυφτοπούλες στη Μεσσήνη τράβηξαν την προσοχή ενός 77χρονου Ελληνα και τον ξαλάφρωσαν από 500 ευρώ και την κάρτα ανάληψης της τράπεζας. Ο ηλικιωμένος πήγε και το κατήγγειλε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και τις δύο από αυτές τις αναγνώρισε από φωτογραφίες, και συγκεκριμένα την 21χρονη και μια 33χρονη, ενώ η τρίτη δεν έχει αναγνωριστεί. Ο καταγγέλλων βάδιζε στο δρόμο και σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο ίδιος στο Α.Τ. Μεσσήνης, οι τσιγγάνες τον πλησίασαν και κατάφεραν να του πάρουν από την τσέπη τα χρήματα και την κάρτα. Σε βάρος και των τριών σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, η οποία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα. 

 

Τη Μεγάλη Τετάρτη το απόγευμα, 5 τσιγγανοπούλες την... έπεσαν σε έναν 82χρονο, ο οποίος κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι περπατούσε στην οδό Παπαφλέσσα στη Μεσσήνη και οι τσιγγάνες με περισσό θράσος έχωσαν τα χέρια στην τσέπη του παντελονιού του και του έκλεψαν 35 ευρώ. Από τις φωτογραφίες που του έδειξαν οι αστυνομικοί του Α.Τ. Μεσσήνης, ο ηλικιωμένος αναγνώρισε μόνο την 21χρονη, η οποία και συνελήφθη χθες το πρωί στο πλαίσιο του αυτόφωρου.