Παρασκευή, 14 Απριλίου 2017 22:22

21 συλλήψεις στη Μεσσηνία

Συνολικά 68 άτομα, εκ των οποίων 21 στη Μεσσηνία, συνελήφθησαν σε ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις, που έγιναν από την Μεγάλη Δευτέρα έως και τη Μεγάλη Τετάρτη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Στη διάρκεια των επιχειρήσεων προσήχθησαν 119 άτομα και έγινε έλεγχος σε 1.080. Επιπλέον, ελέγχθηκαν 756 οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά 396 παραβάσεις.

Πιο αναλυτικά, στην επιχείρηση που έγινε στη Μεσσηνία τη Μεγάλη Τρίτη, συνελήφθησαν: 

· 5 Ελληνες τσιγγάνοι για ρευματοκλοπή.

· 31χρονος Ελληνας τσιγγάνος από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας για 5 δισκία υπνοστεντόν και 0,6 γραμ. ηρωίνης, έξω από το Νοσοκομείο Καλαμάτας.

· 55χρονος Ελληνας στην Κυπαρισσία γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε από τις 15 Οκτωβρίου 2014 καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Καλαμάτας του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

· 4 Ελληνες και 3 αλλοδαποί για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

· 7 αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και θα απελαθούν. 

Εξιχνιάστηκαν:

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης εξιχνιάστηκαν και δύο κλοπές, και συγκεκριμένα:

· Από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφερείας Καλαμάτας, η κλοπή του πορτοφολιού ενός 82χρονου Ελληνα από μια 28χρονη Ελληνίδα τσιγγάνα, που είχε γίνει την Κυριακή των Βαΐων στα Αρφαρά του Δήμου Καλαμάτας. Σύμφωνα με τον παθόντα στο πορτοφόλι του είχε 740 ευρώ. 

 

· Από το Αστυνομικό Τμήμα Κορώνης, η κλοπή ενός αυτοκινήτου από 26χρονο Αλβανό, που είχε γίνει στις 19 Ιανουαρίου 2013, στη Μηλίτσα του Δήμου Μεσσήνης. Ο δράστης είχε εγκαταλείψει το αυτοκίνητο την επόμενη ημέρα στο Μάνεση και είχαν βρεθεί αποτυπώματά του.