Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017 09:07

3.000 χασισόδενδρα εντοπίστηκαν σε Τριφυλία και Μάνη από το ελικόπτερο

Γράφτηκε από την
3.000 χασισόδενδρα εντοπίστηκαν σε Τριφυλία και Μάνη από το ελικόπτερο

Μεγάλη μπάζα έκανε το τελευταίο τριήμερο η Ελληνική Αστυνομία στη Νότια Πελοπόννησο ξετρυπώνοντας συνολικά 3.000 χασισόδενδρα από περιοχές της Τριφυλίας και της Μάνης με τη βοήθεια του ειδικού ελικοπτέρου.

Από 2 έως και 4 μέτρα ύψος είχαν τα συνολικά 1.543 χασισόδενδρα, που εντόπισαν το πρωί του Σαββάτου αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας και του Αστυνομικού Τμήματος Γαργαλιάνων, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας στη θέση “Αγιος Αθανάσιος” στη Βάλτα Τριφυλίας.

Στην πρώτη περίπτωση, σε μία αγροτοδασική έκταση ενός στρέμματος βρέθηκαν 1.152 δενδρύλλια, χωρισμένα σε δύο επιμέρους φυτείες των 1.141 και των 11 φυτών αντίστοιχα. Σε πολύ κοντινή απόσταση, σε έκταση περίπου 120 τετραγωνικών καλλιεργούνταν ακόμα 391 δενδρύλλια, ενώ και στις δύο περιπτώσεις υπήρχε αυτόματο σύστημα ποτίσματος με υδροσωλήνες και χρονοδιακόπτης, ενώ οι καλλιεργητές, που ακόμα αναζητούνται, χρησιμοποιούσαν νερό από τον κεντρικό αγωγό ύδρευσης της περιοχής.

Τις δύο φυτείες, που βρίσκονταν κοντά στη δεξαμενή υδροδότησης και σε απόσταση 400 μέτρων από το χωριό, χώριζε απλώς ένας χωματόδρομος.

 

ΣΤΗ ΜΑΝΗ

Το ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας όμως νωρίτερα είχε εντοπίσει ακόμα 4 χασισοφυτείες στην Ανατολική Μάνη αποτελούμενες συνολικά από 1.270 δενδρύλλια. Στη μία καλλιεργούνταν 745 δενδρύλλια, ύψους από 0,3 έως 1,5 μ. περίπου στο χωριό Πλάτανος, στη δεύτερη καλλιεργούνταν 200 δενδρύλλια, ύψους από 2 έως 2,2 μ. περίπου στο ίδιο χωριό, στην τρίτη καλλιεργούνταν 309 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,3 έως 1,5 μ. στο Σκαμνάκι Λακωνίας και στην τέταρτη 16 δενδρύλλια στη θέση “Λακομάτση” στο Βαθύ Λακωνίας.

Για την περίπτωση με τα 200 φυτά στον Πλάτανο Ανατολικής Μάνης ταυτοποιήθηκε ως καλλιεργητής ένας 43χρονος από την Αλβανία, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα, που περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του.

Επιπλέον, σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 43χρονου, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 40,22 γραμμάρια κάνναβης, ένα μονόκαννο όπλο τύπου replica, καθώς και αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια της φυτείας.  

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, σε συνεργασία με τα Αστυνομικά Τμήματα Αρεόπολης, Γυθείου και Ευρώτα.

Για τη φυτεία στο Βαθύ συνελήφθησαν τρεις Ελληνες, ηλικίας 34, 36 και 64 ετών.

Για τις υπόλοιπες δύο φυτείες σε Πλάτανο και Σκαμνάκι οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των καλλιεργητών, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, σε συνεργασία με τα Αστυνομικά Τμήματα Αρεόπολης, Γυθείου και Ευρώτα.


NEWSLETTER