Σάββατο, 26 Αυγούστου 2017 10:18

25 συλλήψεις σε μία ημέρα στη Μεσσήνια

25 συλλήψεις σε μία ημέρα στη Μεσσήνια

 

Συνολικά 82 άτομα, εκ των οποίων 25 στη Μεσσηνία, συνελήφθησαν σε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση που έγινε από την Πέμπτη το απόγευμα έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στη διάρκεια της επιχείρησης προσήχθησαν 121 άτομα και έγινε έλεγχος σε 790. Επιπλέον, ελέγχθηκαν 651 οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά 271 παραβάσεις.

Πιο αναλυτικά, στη Μεσσηνία συνελήφθησαν:

· Ενας 32χρονος Ελληνας στο κέντρο της Καλαμάτας γιατί σε έλεγχο που του έγινε βρέθηκαν πάνω του 6,5 γραμ. χασίς τυλιγμένα σε χαρτί. 

· 5 Ελληνες τσιγγάνοι για ρευματοκλοπή.

· 9 Ελληνες και 1 αλλοδαπός για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

· Ενας Ελληνας για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.

· 8 αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

 

ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ ΚΛΟΠΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ ΑΠΟ ΔΥΟ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ

Επίσης εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας μια κλοπή ποδηλάτου, που είχε γίνει στην Καλαμάτα (στην οδό Μπουμπουλίνας) κατά το χρονικό διάστημα από 15 έως και 19 Αυγούστου. 

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ανήλικων Ελλήνων τσιγγάνων, ενός 14χρονου και ενός ακόμα, που ναι μεν οι αστυνομικές αρχές ξέρουν ποιος είναι, αλλά δεν γνωρίζουν την ακριβή του ηλικία. 

 

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ βρήκαν τα τσιγγανόπουλα -τα οποία μένουν στο Ασπρόχωμα- να περιφέρονται στον Αντικάλαμο με το κλεμμένο ποδήλατο. Οι ιδιοκτήτες είχαν δηλώσει την κλοπή του ποδηλάτου και έτσι οι ανήλικοι οδηγήθηκαν στο Τμήμα, αλλά λόγω ηλικίας αφέθηκαν λίγο μετά ελεύθεροι. Το ποδήλατο επιστράφηκε στους κατόχους του.