Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2011 22:11

Λήστεψαν ταχυδρόμο στο Χανδρινού - Απήγαγαν Πακιστανό στα Κρεμμύδια

Γράφτηκε από την
Λήστεψαν ταχυδρόμο στο Χανδρινού - Απήγαγαν Πακιστανό στα Κρεμμύδια

Καρτέρι έξω από το Χανδρινού είχαν στήσει δυο ληστές σε 40χρονη ιδιοκτήτρια ταχυδρομικού πρακτορείου. Με τη μοτοσυκλέτα τους της έκλεισαν το δρόμο και την ανάγκασαν να σταματήσει το αυτοκίνητό της με το οποίο κατευθυνόταν στο Χανδρινού από την Πύλο για να πληρώσει συντάξεις του ΟΓΑ. Την απείλησαν με όπλο και άρπαξαν το σάκο με 8.500 ευρώ.
Οι ληστές προφανώς γνώριζαν πως η γυναίκα μετέφερε με το αυτοκίνητό της χρήματα για την πληρωμή συντάξεων στο Χανδρινού κι αποφάσισαν να την αιφνιδιάσουν εν κινήσει στην εθνική οδό, όπως κι έκαναν στις 10 το πρωί, στο 6ο χλμ. έξω από την Πύλο.


Πακιστανοί απήγαγαν ομοεθνή τους στα Κρεμμύδια

Τρεις Πακιστανοί απήγαγαν έναν ομοεθνή τους από τα Κρεμμύδια και τον βασάνισαν για να πάρουν λύτρα από τους δικούς του. Οι δράστες συνελήφθησαν εντός των ορίων του αυτοφώρου από αστυνομικούς της Πύλου και, όπως πληροφορηθήκαμε, κατηγορούνται τώρα για σωρεία αδικημάτων - μεταξύ των οποίων αυτά της απαγωγής, της ληστείας και της πρόκλησης σοβαρής σωματικής βλάβης.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι 3 δράστες μπούκαραν χθες τα ξημερώματα σε καλύβα όπου μένουν Πακιστανοί στα Κρεμμύδια. Τους επιτέθηκαν με σίδερα και ξύλα κι άρπαξαν αρχικά 700 ευρώ από τον έναν, ενώ επιβίβασαν έναν άλλο με το ζόρι στο αυτοκίνητό τους. Στη συνέχεια τον οδήγησαν σε μια καλύβα στο Βλαχόπουλο, όπου τον βασάνισαν απαιτώντας 4.000 ευρώ από τους ομοεθνείς τους που μένουν μαζί του.
Οταν οι δράστες πληροφορήθηκαν ότι τους ψάχνει η Αστυνομία απελευθέρωσαν το θύμα τους. Ο απαχθείς Πακιστανός, καταταλαιπωρημένος και με σπασμένο χέρι, εντοπίστηκε καθώς περιφερόταν στο Βλαχόπουλο. Από εκεί και ύστερα οι έρευνες οδήγησαν στη σύλληψη των 3 δραστών. Κατασχέθηκε το αυτοκίνητό τους καθώς επίσης ένα σημαντικό χρηματικό ποσό που βρέθηκε στην κατοχή τους.
Οι απαγωγείς φέρονται να είχαν οικονομικές διαφορές με τα θύματά τους, από το χωριό τους στο Πακιστάν.
Εν τω μεταξύ, πληροφορηθήκαμε ότι στο πλαίσιο των χθεσινών ερευνών έγινε επιχείρηση "σκούπα" στο Χανδρινού, όπου συνελήφθησαν 8-10 Πακιστανοί σε βάρος των οποίων θα κινηθεί διαδικασία για τη διοικητική τους απέλαση. Να σημειωθεί πάντως ότι από την Αστυνομία πρόκειται να κινηθεί διαδικασία και σε βάρος όσων είχαν νοικιάσει κατάλυμα στους Πακιστανούς.


NEWSLETTER