Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017 07:52

Στον ανακριτή τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης 

Στον ανακριτή τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης 

Στον ανακριτή Καλαμάτας οδηγούνται σήμερα και αύριο οι 8 συλληφθέντες της 10μελούς εγκληματικής ομάδας την οποία εξάρθρωσε τις προηγούμενες ημέρες η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας και φέρεται να τη διεύθυνε ο 55χρονος ισοβίτης που ήταν έξω από τη φυλακή με το νόμο Παρασκευόπουλου.

Η οργάνωση, όπως εκτιμούν οι αστυνομικές αρχές, μόνο το τελευταίο πεντάμηνο είχε διακινήσει πάνω από 1.300 γραμμάρια κοκαΐνη και 1,5 κιλό ηρωίνη, με τζίρο που ξεπερνά τα 150.000 ευρώ. 

Σήμερα Σάββατο την πόρτα του ανακριτή θα περάσουν η 44χρονη αυτοκινητίστρια που οδηγούσε το ταξί με το οποίο η σύζυγος του φερόμενου ως αρχηγού κατέβαζε ένα πακέτο με 102,2 γραμμάρια κοκαΐνη από την Αθήνα, και συνελήφθησαν μαζί σε μπλόκο των αστυνομικών στη Βελιγοστή. Ακόμη, σήμερα αναμένεται να απολογηθεί και η 65χρονη πρώην σύζυγος του ισοβίτη -η οποία επίσης βρισκόταν μέσα στο ταξί-, ένας 50χρονος από το Χαρακοπιό και ένας 49χρονος Καλαματιανός. 

Αύριο Κυριακή απολογούνται οι εξής: Ο ισοβίτης, ο οποίος φέρεται να είναι ο αρχηγός της οργάνωσης. Η 40χρονη σύζυγός του, που φέρεται να είχε ηγετικό ρόλο. Ενας 49χρονος από τη Θουρία, ο οποίος προμηθευόταν συχνά ποσότητες ναρκωτικών και τις προωθούσε στην αγορά για λογαριασμό της οργάνωσης. Ο συγκεκριμένος παρακολουθούσε πρόγραμμα αποτοξίνωσης, και τα χάπια τα οποία του χορηγούσαν τα πωλούσε. Είχε κλέψει μάλιστα μια σφραγίδα του Νοσοκομείου Καλαμάτας και πλαστογραφούσε ιατρικές συνταγές για ναρκωτικά χάπια. Τέλος, αύριο απολογείται και ένας 47χρονος ταξιτζής από τη Μεσσήνη (σύζυγος της 44χρονης αυτοκινητίστριας), ο οποίος εκτός από μεταφορές ναρκωτικών για την οργάνωση, κατηγορείται και για το ότι στις 18 Οκτωβρίου μετέφερε με το ταξί 6 παράνομους μετανάστες από περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας σε περιοχή της Κορινθίας.