Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018 08:28

32 συλλήψεις σε αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία

32 συλλήψεις σε αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία

 

Συνολικά 32 άτομα συνελήφθησαν σε αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία, σε σύνολο 81 ατόμων τα οποία συνελήφθησαν σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Πιο αναλυτικά στη Μεσσηνία συνελήφθησαν:

- 3 Ελληνες για ναρκωτικά, και συγκεκριμένα: Ενας 21χρονος από την ΟΠΚΕ στο Πάρκο Σιδηροδρόμων της Καλαμάτας με ένα τσιγαριλίκι. Μια 32χρονη τσιγγάνα στο Πλατύ με μια δόση ηρωίνης 0,4 γραμ., επίσης από την ΟΠΚΕ, καθώς και ένας 36χρονος στη Μεσσήνη με 2,4 γραμμάρια χασίς από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών.

- 2 Αλβανοί, ένας 48χρονος και ένας 42χρονος για κλοπή από σπίτι στο Καλό Νερό που έγινε τη νύχτα 17 προς 18 του μήνα. Οι δύο αλλοδαποί παραβίασαν το παράθυρο και έκλεψαν από μέσα πιάτα, πιρούνια, ποτήρια και άλλα είδη οικιακής χρήσης, καθώς και ένα ποντίκι και δύο πληκτρολόγια, συνολικής αξίας 500 ευρώ. Συνελήφθησαν λίγες ώρες μετά στο σπίτι τους στο Καλό Νερό από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, ενώ τα κλοπιμαία βρέθηκαν και παραδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

- Ενας 25χρονος Αλβανός στην Καλαμάτα από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ για παράβαση των νομοθεσιών για τα όπλα, τα βεγγαλικά, τα πυροτεχνήματα και τις φωτοβολίδες. Οι αστυνομικοί σε έλεγχο που του έκαναν βρήκαν πάνω του μια σιδηρογροθιά και 8 κροτίδες.

- Μία Ελληνίδα στον Αγιο Φλώρο, για πλαστογραφία και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Συγκεκριμένα σε έλεγχο που της έκαναν οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ βρήκαν στην κατοχή της μια στρογγυλή σφραγίδα θεώρησης γνήσιου υπογραφής του Δήμου Καλαμάτας, που όπως προέκυψε την είχε κλέψει από το ΚΕΠ του δήμου πέρυσι στις 6 Μαρτίου. Επίσης, οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή της και μια εξουσιοδότηση με την παραπάνω σφραγίδα και ένα εκκαθαριστικό σημείωμα της δράστιδας. Η ίδια επικαλέστηκε ότι έκλεψε τη σφραγίδα για να συνάψει συμβόλαιο κινητής τηλεφωνίας στο όνομα του πατέρα της.

- 3 Ελληνες τσιγγάνοι για ρευματοκλοπή, εκ των οποίων ο ένας και για καταδικαστικό έγγραφο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας για απόπειρα κλοπής.

- 3 Ελληνες για καταδικαστικά έγγραφα, και συγκεκριμένα: Ενας 39χρονος για απόφαση κάθειρξης 6 χρόνων του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου για διακεκριμένες κλοπές. Ενας 22χρονος τσιγγάνος για δύο αποφάσεις του Πταισματοδικείου Καλαμάτας και ένας 59χρονος ημεδαπός για απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ναυπλίου για ναρκωτικά.

- 2 Ελληνες και ένας αλλοδαπός στη Μεσσηνία για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

- 16 αλλοδαποί εργάτες γης, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους, εκ των οποίων ο ένας και για καταδικαστικό έγγραφο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς.

Επίσης από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας εξιχνιάστηκε μία περίπτωση κλοπής σε βάρος 57χρονης Ελληνίδας, που είχε γίνει πέρυσι στις 14 Δεκεμβρίου στην Καλαμάτα. Συγκεκριμένα η γυναίκα έβγαλε από ΑΤΜ τράπεζας στην Αριστομένους 400 ευρώ, αλλά αυτά έμειναν στο μηχάνημα και έφυγε χωρίς τα λεφτά.

Οταν φυσικά τα αναζήτησε είχαν κάνει φτερά και όπως προέκυψε από το οπτικό υλικό που είχε καταγράψει η κάμερα παρακολούθησης, τα χρήματα είχαν πάρει ένας 58χρονος Ελληνας τσιγγάνος και η 25χρονη κόρη του, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.