Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012 17:14

Η Τοπική Διοίκηση Αργολίδας της Διεθνούς Ενωσης Αστυνομικών για το Ναό του Αγίου Αρτέμιου

Γράφτηκε από την

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Τοπικής Διοίκησης Αργολίδας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών και με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης όλων μας, γνωστοποιούμε προς όλους τα ακόλουθα:
Είναι σε όλους γνωστή η μεγάλη μας επιθυμία και οι τεράστιες προσπάθειες στις οποίες επιδοθήκαμε από το έτος 2000, προκειμένου να κατασκευάσουμε Ιερό Ναό προς τιμή του προστάτη του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας Αγίου Αρτεμίου. Επιτρέψτε μας στο σημείο αυτό να κάνουμε μια μικρή ιστορική αναδρομή. Ειδικότερα:
Οι αρχικές μας προσπάθειες επικεντρώθηκαν στον τότε Δήμο της Νέας Κίου, του οποίου ο αείμνηστος Δήμαρχος Γιώργος Κατριλιώτης μετά από απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου, μας είχαν παραχωρήσει οικοπεδική έκταση εντός της Νέας Κίου, για την πραγματοποίηση του σκοπού μας.
Πέρασαν όμως αρκετά χρόνια χωρίς να γίνει τίποτε, διότι όπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων, το παραχωρηθέν οικόπεδο είχε σοβαρά πολεοδομικά προβλήματα τα οποία δεν μπορούσαμε να υπερβούμε και να επιλύσουμε.
Ως εκ τούτου εγκαταλείψαμε την προσπάθεια στη Νέα Κίο και υποβάλαμε το αίτημά μας στο Δήμαρχο Ναυπλίου, για προσφορά οικοπεδικής έκτασης, μέσα στην πόλη του Ναυπλίου.
Πράγματι ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημά μας και με δύο αποφάσεις τους, το 2004, μας παραχώρησαν οικόπεδο πλησίον του Μεγάρου της Αστυνομικής Δ/νσης, προκειμένου να ανεγερθεί ο Ναός.
Από το έτος 2004 μέχρι και τον Οκτώβρη του 2011, είχαμε επιδοθεί με τον υπεύθυνο μηχανικό μας, τον κ. Γιώργο Στεφανόπουλο σε έναν διαρκή και επίπονο αγώνα προς την αρμόδια τεχνική υπηρεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος, τη Διεύθυνση Ναοδομίας της Ιεράς Συνόδου, με σκοπό την έκδοση σχετικής άδειας.
Ο τεχνικός φάκελος του Ναού έκανε συνεχώς δρομολόγια από την Αθήνα στο Ναύπλιο και από το Ναύπλιο στην Αθήνα, είχαμε παραστεί προσωπικά εγώ μαζί με το μηχανικό μας στη Δ/νση Ναοδομίας, είχαμε παρακαλέσει να επισπεύσουν τις διαδικασίες για την έκδοση της άδειας, χωρίς όμως να επιτύχουμε το ποθητό αποτέλεσμα, διότι οι υπεύθυνοι μηχανικοί της Ναοδομίας, κωλυσιεργούσαν, δημιουργώντας χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες.
Κι ενώ το Σ/μβριο του 2011 είχαμε μπει στην τελική ευθεία για να πάρουμε την άδεια, ο Δήμαρχος με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωσή μας, ανακάλεσαν τις αποφάσεις του 2004 που αφορούσαν τη διάθεση οικοπέδου για την εκκλησία, χωρίς καμία δικαιολογία.
Με μεγάλο ενδιαφέρον και ως δημότες αυτού του Δήμου, θα περιμένουμε να δούμε πως θα αξιοποιηθεί το συγκεκριμένο οικόπεδο.
Θα δυσαρεστηθούμε όμως, αν δούμε το οικόπεδο αυτό να πωλείται μόνο και μόνο για να καλυφθούν οικονομικές ανάγκες του Δήμου.
Ύστερα από το δυσάρεστο για μας αποτέλεσμα, η Ένωσή μας διέκοψε οριστικά τις διαδικασίες για την ανέγερση του Ναού και η Μητρόπολη της Αργολίδας, μετά από δική μας εισήγηση, ζήτησε την επιστροφή του φακέλου για αρχειοθέτηση.
Επειδή κατά το ξεκίνημα των αρχικών διαδικασιών για την ανέγερση του Ναού και ειδικότερα από το έτος 2000 έως το 2002, είχαν κατατεθεί χρήματα με σκοπό να χρηματοδοτηθεί η ανέγερση του Ναού, στη Νέα Κίο, αποφασίσαμε με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού μας Συμβουλίου, να διαθέσουμε όλο το χρηματικό ποσό που είχαμε αποταμιεύσει σε δύο τραπεζικούς λογαριασμούς, στην Εθνική Τράπεζα και στην Alpha Bank, για κοινωνικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ειδικότερα και σε πρώτη φάση, αποφασίσαμε τα ακόλουθα:
Επειδή όλη αυτή η προσπάθεια έγινε προς τιμή του Προστάτη μας Αγίου  Αρτεμίου και επειδή δεν καταφέραμε τελικά να του φτιάξουμε εκκλησία, για λόγους που δεν οφείλονται σε μας, αποφασίσαμε να αγιογραφήσουμε μία εικόνα του, την οποία θα λειτουργήσουμε στην Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου Καρακαλά και στη συνέχεια θα την  αφιερώσουμε εκεί, όπου θα συνυπάρχει με έναν επίσης στρατιωτικό Άγιο. Τις λεπτομέρειες για τη λειτουργία αυτή θα γνωστοποιήσουμε στο άμεσο μέλλον.
Γνωρίζοντας το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο του εφημερίου του Ιερού Ναού της Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου, πατρός Ελευθερίου ΜΙΧΟΥ, προσφέραμε  μεγάλες ποσότητες τροφίμων,  για το  «συσσίτιο της αγάπης» που πραγματοποιεί  ο εφημέριος κάθε μέρα, μεσημέρι και βράδυ, δίνοντας τροφή σε περισσότερους από (80) συντοπίτες μας που  έχουν ανάγκη.
Είναι γνωστή σε όλους η τεράστια κοινωνική προσφορά του εθελοντικού οργανισμού, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ». Επειδή με την οικονομική κρίση, τον τελευταίο καιρό, υπάρχουν στο οργανισμό αυτό, τεράστια οικονομικά προβλήματα, όπως βλέπουμε σε καθημερινά δημοσιεύματα και υπάρχει ορατός ο κίνδυνος ακόμα και του κλεισίματός του, προσφέραμε  μεγάλες ποσότητες τροφίμων, οι οποίες θα διατεθούν  για τη σίτιση των παιδιών του παραρτήματος του Οργανισμού, στην Αρχαία Κόρινθο.
Προσφέραμε επίσης  μεγάλες ποσότητες τροφίμων, που θα διατεθούν  για τη σίτιση των παιδιών, σε ξενώνα των Αθηνών,  που διαθέτει ο σύλλογος γονιών  μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «Η ΦΛΟΓΑ», με παιδιά που έτυχε να αρρωστήσουν από καρκίνο.
Μεγάλες ποσότητες τροφίμων, επίσης προσφέραμε  για τη σίτιση οικογενειών σε ξενώνα των Αθηνών,  που διαθέτει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός ειδικής μέριμνας και προστασίας μητέρας και παιδιού     « Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ», τον οποίο έχει ιδρύσει και υπηρετεί με πολύ αγάπη, ο Ιερέας Πατήρ Αντώνιος Παπανικολάου.
- Στο σημείο αυτό, θέλουμε να αναφέρουμε ότι, διαθέσαμε σε τρόφιμα περίπου  (6) τόνους, συνολικά.
Τέλος, για τις άμεσες και λειτουργικές ανάγκες της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Άργους, με σκοπό να συμβάλλουμε κι εμείς στον τομέα της πρόληψης των καρδιοπαθειών, δωρίσαμε, ένα ιατρικό μηχάνημα  τελευταίας τεχνολογίας, το οποίο θα είναι χρήσιμο σε όλους τους κατοίκους του Νομού Αργολίδας και το οποίο θα παραδοθεί τις επόμενες ημέρες στο Νοσοκομείο του Άργους, για χρήση.
Ολα όσα αναφέραμε είχαμε χρέος και υποχρέωση να τα γνωστοποιήσουμε, προκειμένου, αφενός μεν να ενημερωθούν όλοι για την τύχη του προς ανέγερση  Ναού, αφετέρου δε, να κατανοήσουν όλοι ότι, το όποιο χρηματικό υστέρημά τους που είχαν καταβάλει προς βοήθειά μας, με σκοπό την  ανέγερση του Ναού, να είναι σίγουροι ότι έπιασε τόπο, δεδομένου ότι, με τα χρήματα αυτά θα ανακουφιστούν πονεμένοι  και πάσχοντες συνάνθρωποί μας.
Τελειώνοντας, θέλουμε να ζητήσουμε συγνώμη, διότι αν και επιθυμούσαμε πολύ, δεν καταφέραμε τελικά να πραγματοποιήσουμε το σκοπό μας, χωρίς όμως γι’ αυτό να έχουμε καμία απολύτως ευθύνη.-

Servo Per Amikeco

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                           Ο Γενικός Γραμματέας
Χρήστος Σχοινοχωρίτης         Αθανάσιος Καζάς
Αστυνόμος Β΄                        Αρχιφύλακας


NEWSLETTER