Δευτέρα, 02 Απριλίου 2018 18:50

25 συλλήψεις στη Μεσσηνία

25 συλλήψεις στη Μεσσηνία

Συνολικά 73 συλλήψεις έγιναν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το πενθήμερο 27 με 31 Μαρτίου -με τις 25 από αυτές στη Μεσσηνία-, στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με την ενημέρωση της ΓΠΑΔ, προσήχθησαν 167 άτομα, έγινε έλεγχος σε 950, ενώ πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 742 οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά 305 παραβάσεις.
Στη Μεσσηνία, ειδικότερα, συνελήφθησαν 4 άτομα (2 Ελληνες και 2 αλλοδαποί) για ναρκωτικά, 2 άτομα για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, 3 άτομα (2 Ελληνες και ένας αλλοδαπός) για καταδικαστικά έγγραφα, 11 άτομα (8 Ελληνες και 3 αλλοδαποί) για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς και 5 αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Παράλληλα, στη Μεσσηνία εξιχνιάστηκαν και δύο περιπτώσεις κλοπής και απόπειρας κλοπής. Συγκεκριμένα, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, εξιχνιάστηκε αφενός μία περίπτωση διάρρηξης-κλοπής που είχε γίνει στις 13 Αυγούστου 2014 σε σπίτι στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα και αφετέρου μία περίπτωση απόπειρας κλοπής που είχε γίνει στις Ιουνίου 2015, σε χωριό του Δήμου Καλαμάτας. Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίσθηκαν δύο ξεχωριστές δικογραφίες, η μία σε βάρος ενός 37χρονου Γεωργιανού για κλοπή και η άλλη σε βάρος ενός Ελληνα ανηλίκου για κλοπή.