Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2012 23:47

Είχαν ρημάξει τη Λακωνία δύο ανήλικοι τσιγγάνοι - 52 κλοπές με λεία 189.000 ευρώ

Γράφτηκε από την

 

Λεία 189.000 ευρώ περίπου είχαν κάνει 2 ανήλικοι τσιγγάνοι μαζί με τους άγνωστους μέχρι στιγμής συνεργούς τους, οι οποίοι είχαν ρημάξει τη Λακωνία το τελευταίο 6μηνο. Το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης εξιχνίασε μέχρι στιγμής 52 κλοπές και απόπειρες.

Η δικογραφία έχει σχηματιστεί σε βάρος των δυο νεαρών τσιγγάνων 15 και 17 ετών, καθώς και σε βάρος αγνώστου αριθμού ατόμων, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση. Το τελευταίο εξάμηνο έμπαιναν σε σπίτια και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές καθώς και είδη οικιακής χρήσης.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε συγκεκριμένα ότι η σπείρα είχε διαπράξει τις εξής κλοπές σε σπίτια: 11 στις Αμύκλες, 3 στην Παλαιοπαναγιά , 5 στη Μαγούλα, μία στην Ποταμιά, 5 στον Αγιο Ιωάννη, 2 στην Ριβιώτισσα, 2 στη Σπάρτη, 4 στην Κοκκινόραχη, μία στο Αφυσσού, 2 στην Τραπεζοντή, μία στην Κυδωνιά, 2 στα Ανώγεια, μία στο Γούναρη, 2 στο Μυστρά, μία στο Καλάμι Σπάρτης, καθώς επίσης στο Παλαιολόγιο, στο Πολύδενδρο, στο Συκαράκι, στον Κλαδά και 2 στον Καραβά. Αποπειράθηκαν να κλέψουν ακόμη σπίτια στο Ξηροκάμπι και στην Αγία Ειρήνη Σπάρτης.

Οι δράστες έκλεψαν χρήματα και χρυσαφικά που η συνολική τους αξία ανέρχεται σε 189.000 ευρώ περίπου.

Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, για την εξακρίβωση της ταυτότητας και των άλλων μελών της εγκληματικής οργάνωσης.