Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018 13:43

Μεσσηνία: Παρίσταναν τους λογιστές και άρπαζαν χρήματα και χρυσαφικά

Γράφτηκε από την

Απατεώνες περιφερόμενοι με ένα αυτοκίνητο οι οποίοι παρίσταναν ότι είναι λογιστές, κατάφεραν και ξεγέλασαν δύο ηλικιωμένες γυναίκες στην Καλαμάτα και μία στο Ζευγολατιό, αρπάζοντας χρήματα και χρυσαφικά 13.000 ευρώ.

Αυτό έγινε δύο φορές στις 3 του μήνα και άλλες τρεις φορές στις 12 του μήνα και οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας που εξιχνίασαν τις 3 απάτες και τις 2 απόπειρες απάτης σε συνεργασία με συναδέλφους τους του Α.Τ. Οιχαλίας, γνωρίζουν την ταυτότητα του ενός από αυτούς από βιντεοληπτικό υλικό και την αναγνώρισή του από φωτογραφίες. Συγκεκριμένα πρόκειται για έναν 35χρονο Ελληνα από την Αττική που σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του.

 

ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ

Ο 35χρονος και οι συνεργοί του έβρισκαν ηλικιωμένες γυναίκες στο δρόμο και μάλιστα σε κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας και στο Ζευγολατιό και αφού πουλούσαν το παραμύθι άλλοτε ότι είναι λογιστές και άλλοτε γνωστοί των παιδιών τους, έπειθαν τις ηλικιωμένες να επιβιβαστούν στο αυτοκίνητο και πήγαιναν μαζί στο σπίτι τους για να τους δώσουν χρήματα, προκειμένου τα παιδιά τους να πάρουν επιστροφή φόρου από την Εφορία.    

Ειδικότερα, στις 3 του μήνα, στις 9.30 το πρωί στην Καλαμάτα, προσέγγισαν στην οδό Βασ. Γεωργίου μια 77χρονη γυναίκα και προσποιούμενοι φίλους του γιου της προσπάθησαν με το πρόσχημα της επιστροφής φόρου να της πάρουν 2.500 ευρώ. Την ίδια ημέρα, στις 11 το πρωί, προσέγγισαν με τον ίδιο τρόπο (δηλαδή στο δρόμο με το αυτοκίνητό τους) μια 79χρονη γυναίκα στο Ζευγολατιό. Προσποιούμενοι ότι είναι γνωστοί της κόρης της, την έπεισαν να μπει στο αυτοκίνητό τους και την πήγαν στο σπίτι της όπου και τους έδωσε 2.800 ευρώ.

 

ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΞΑΝΑ

Οι απατεώνες επέστρεψαν πάλι στην Καλαμάτα στις 12 του μήνα, το πρωί, όπου στην συμβολή των οδών Φαρών και Κοραή σταμάτησαν μια 84χρονη γυναίκα και την έπεισαν να τους δώσει 150 ευρώ και 200 ευρώ χρυσαφικά, αφού συστήθηκαν ως... οι λογιστές του γιου της. Μετά από μισή ώρα, στις 11.30 το πρωί, στην οδό Σοφοκλέους και Φιλελλήνων προσέγγισαν μια 78χρονη γυναίκα και προσποιούμενοι γνωστούς της κόρης της, την έπεισαν και μπήκε στο αυτοκίνητο, αλλά τελικά δεν κατάφεραν να την ξεγελάσουν και να της αποσπάσουν χρήματα. Ομως στάθηκαν... τυχεροί όταν λίγο αργότερα στη συμβολή των οδών Ελεαβούλκου και Μεσολογγίου, μια 85χρονη γυναίκα πείστηκε ότι είναι γνωστοί της κόρης της καταφέρνοντάς την να μπει στο αυτοκίνητο, και αφού πήγαν στο σπίτι της την έπεισαν να τους παραδώσει χρυσαφικά αξίας 10.000 ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την ταυτοποίηση των συνεργών του 35χρονου, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.