Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018 14:43

6 συλλήψεις με πλαστά χαρτιά στο αεροδρόμιο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Συνολικά 6 άτομα, μεταξύ τους και μια Τουρκάλα με τα δύο της παιδιά, συνελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή και Σάββατο στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας γιατί προσπάθησαν να βγουν παράνομα από τη χώρα, επιδεικνύοντας πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Στη μια περίπτωση μάλιστα, ο ένας συλληφθείς, εθνικότητας Ερυθραίας αλλά με σουηδική υπηκοότητα, κατηγορείται ότι θα διευκόλυνε την έξοδο από την Ελλάδα συγγένισσάς του. Πιο αναλυτικά, σε ό,τι αφορά αυτή την υπόθεση, το πρωί της Παρασκευής κατά τον έλεγχο διαβατηρίων για να επιβιβαστούν οι επιβάτες σε πτήση για τη Στοκχόλμη της Σουηδίας, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Σταθμού του Αερολιμένα είδαν ότι το σουηδικό διαβατήριο μιας 34χρονης πολίτη Ερυθραίας ήταν πλαστό και την συνέλαβαν για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς. Μαζί της ήταν και ο 42χρονος συγγενής της (κατά δήλωση της ίδιας της γυναίκας προκύπτει η συγγένεια), ο οποίος συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα σε μη νόμιμο αλλοδαπό.

Την Κυριακή το απόγευμα, σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις, συνελήφθησαν μια 40χρονη Τουρκάλα με τον 22χρονο γιο της και την 15χρονη κόρη της γιατί τα διαβατήριά τους (όλα τούρκικα) ήταν πλαστά. Η οικογένεια θα ταξίδευε για το Οσλο της Νορβηγίας, ενώ στην άλλη περίπτωση συνελήφθη ένας 27χρονος Σύρος, ο οποίος είχε σκοπό να ταξιδέψει για τις Βρυξέλλες του Βελγίου με το ρώσικο διαβατήριο άλλου προσώπου. Ολοι συνελήφθησαν για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.