Τρίτη, 14 Αυγούστου 2018 16:33

Οκτώ συλλήψεις στο αεροδρόμιο

Οκτώ Σύροι και Παλαιστίνιοι συνελήφθησαν το Σαββατοκύριακο στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, πριν επιβιβαστούν σε πτήσεις με πλαστά διαβατήρια με προορισμό τις Βρυξέλλες και τη Γενεύη.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας, σε τρεις ξεχωριστές περιπτώσεις, δύο 28χρονοι και δύο 25χρονοι Παλαιστίνιοι, καθώς και ένας 20χρονος Σύρος, για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς. Ειδικότερα, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων τους -οι πέντε συλληφθέντες είχαν σκοπό να ταξιδέψουν με πτήση για τις Βρυξέλλες Βελγίου- διαπιστώθηκε ότι τα 2 ισραηλινά διαβατήρια, το ένα διαβατήριο Συρίας και ένα ακόμα ισπανικό, είτε ήταν πλαστά, είτε ανήκαν σε άλλα πρόσωπα.

Εν τω μεταξύ την Κυριακή το απόγευμα συνελήφθησαν επίσης 3 Σύροι ηλικίας 20, 22 και 41 ετών, για τα ίδια αδικήματα. Θα ταξίδευαν για τη Γενεύη της Ελβετίας και έδειξαν στους αστυνομικούς πλαστές ιταλικές ταυτότητες. Και οι τρεις συλληφθέντες βρίσκονταν νόμιμα στην Ελλάδα, καθώς μαζί τους οι δύο είχαν υπηρεσιακά σημειώματα από την Ορεστειάδα, με εξάμηνη ισχύ για την απομάκρυνσή τους, και ο τρίτος είχε ένα δελτίο αιτούντος διεθνή προστασία.

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.