Σάββατο, 25 Αυγούστου 2018 17:07

Σύλληψη Τουρκάλας με τρία παιδιά στο αεροδρόμιο Καλαμάτας

Σύλληψη Τουρκάλας με τρία παιδιά στο αεροδρόμιο Καλαμάτας

Μία ακόμη Τουρκάλα που προσπάθησε με πλαστά χαρτιά να φύγει μαζί με τα παιδιά της για το Μόναχο της Γερμανίας, από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”, συνέλαβαν το απόγευμα της Πέμπτης οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Σταθμού του Αερολιμένα.

Μαζί της συνελήφθη ο 16χρονος γιος της, ενώ τα άλλα δύο της παιδιά, ηλικίας 7 και 14 χρόνων, δεν συλλαμβάνονται εκ του νόμου.

Η 40χρονη Τουρκάλα και ο 16χρονος γιος της συνελήφθησαν για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς. Η οικογένεια είχε προμηθευτεί με πλαστές αυστριακές ταυτότητες, ενώ στον έλεγχο που ακολούθησε οι αστυνομικοί βρήκαν και ένα υπηρεσιακό σημείωμα για την προσωρινή διαμονή τους στην Ελλάδα με ημερομηνία 3 Αυγούστου, που είχε εκδοθεί στις Σέρρες και πιστοποιούσε ότι η γυναίκα συνοδεύει και τα τρία ανήλικα παιδιά της.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που μια οικογένεια Τούρκων συλλαμβάνεται στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας στην προσπάθειά της να φύγει παράνομα από τη χώρα. Μόλις την προηγούμενη μέρα είχε συλληφθεί μια 38χρονη Τουρκάλα που προσπάθησε να ταξιδέψει με πλαστή ταυτότητα για την Αυστρία με τις δύο κόρες της.

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι ανάλογα περιστατικά με Τούρκους υπήκοους (μεμονωμένα άτομα ή οικογένειες) στο αεροδρόμιο και της Καλαμάτας ξεκίνησαν μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2016, οπότε το καθεστώς Ερντογάν ξεκίνησε λίγο μετά τις πολιτικές διώξεις, απολύοντας και φυλακίζοντας μεγάλο αριθμό στρατιωτικών και δημόσιων λειτουργών.

Ν.Κ.