Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018 15:07

Καλαμάτα: Με περιοριστικούς όρους οι δύο γυναίκες από τους πορτοφολάδες

Καλαμάτα: Με περιοριστικούς όρους οι δύο γυναίκες από τους πορτοφολάδες

Ελεύθερες με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, καθώς και να εμφανίζονται δύο φορές την εβδομάδα στο αστυνομικό τμήμα, αφέθηκαν χθες μετά την απολογία τους στον ανακριτή οι δύο γυναίκες από τους πορτοφολάδες οι οποίοι κατέβαιναν από την Αθήνα στην Καλαμάτα με αυτοκίνητο και... ξαλάφρωναν τα Σάββατα από τα πορτοφόλια τους τον κόσμο που ψώνιζε στη λαϊκή αγορά.

Πρόκειται για μια 35χρονη Ελληνίδα και μια 46χρονη Αλβανή, ενώ οι δύο άνδρες (ένας 29χρονος Ελληνας Ρομά και ένας 58χρονος Πακιστανός) απολογήθηκαν την Τρίτη, οπότε ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν να αφεθούν ελεύθεροι με τους ίδιους περιοριστικούς όρους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Καλαμάτα δεν έχει οριστεί ξανά από ανακριτή και εισαγγελέα να παρουσιάζονται κατηγορούμενοι τόσο συχνά (δύο φορές την εβδομάδα) στο αστυνομικό τμήμα, αλλά στην περίπτωση των 4 πορτοφολάδων κάτι τέτοιο κρίθηκε σκόπιμο γιατί έχουν και άλλες καταδίκες.

Θυμίζουμε ότι οι τέσσερίς τους κατηγορούνται ότι κατέβηκαν από την Αθήνα στην Καλαμάτα 3 Σάββατα, από τον περασμένο Μάιο μέχρι και το περασμένο Σάββατο, οπότε οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας τους περίμεναν και τους συνέλαβαν, αφού εντόπισαν το αυτοκίνητό τους οι συνάδελφοί τους της ΔΙΑΣ. Πριν συλληφθούν πρόλαβαν και έκλεψαν 4 πορτοφόλια, ενώ για... ψώνια στη λαϊκή της Καλαμάτας είχαν κατέβει ξανά στις 4 Αυγούστου και στις 26 του περασμένου Μαΐου, όπως προκύπτει από βιντεοληπτικό υλικό.

Ν.Κ.