Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012 09:09

Ετοιμοι να συγκροτήσουν περίπολα στη Βαλύρα

Ετοιμοι να συγκροτήσουν περίπολα στη Βαλύρα

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των νέων στη Βαλύρα να συγκροτήσουν εθελοντική ομάδα για την περιφρούρηση του τόπου τους, προκειμένου να κρατήσουν μακριά τους επίδοξους κλέφτες και ληστές.
Η πρότασή τους κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή σε γενική συνέλευση που έγινε στο πρώην Δημαρχείο στη Βαλύρα, με τη συμμετοχή πολιτών καθώς επίσης του αντιδημάρχου Μεσσήνης Τάσου Ηλιόπουλου και του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας, πρώην δημάρχου, Κώστα Γεωργακόπουλου.
Την ερχόμενη Πέμπτη πιθανότατα, προγραμματίζεται να συνεδριάσει η επιτροπή για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην περιοχή, όπου πρόκειται να τεθούν εκ νέου οι προτάσεις των πολιτών, να παρουσιαστεί η εθελοντική ομάδα και να εκδοθεί ψήφισμα, με στόχο -μεταξύ άλλων- τη διεκδίκηση στελέχωσης των τοπικών αστυνομικών τμημάτων.
Αφορμή για τη συζήτηση που έγινε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στάθηκε αφενός η ληστεία που έγινε την περασμένη εβδομάδα σε βάρος του πατέρα και γιου, Δημήτρη και Σταύρου Μακρή και αφετέρου οι αυξημένες κλοπές που γίνονται από… περαστικούς.
Τόσο ο κ. Γεωργακόπουλος όσο και μερίδα πολιτών αντιμετώπισε την πρόταση των εθελοντών με κάποια επιφύλαξη, λόγω των ενδεχόμενων κινδύνων που ίσως κληθούν να αντιμετωπίσουν οι εθελοντές που θα περιπολούν στη διάρκεια της νύχτας, όσο και αν ο ρόλος τους περιορίζεται στην παρατήρηση. Ετέθη ακόμα η πρόταση οι περιπολίες να γίνονται από εταιρεία security, όπως και το ενδεχόμενο να τοποθετηθούν κάμερες στις εισόδους της πόλης. Αποφασίστηκε η έκδοση ψηφίσματος, όπου θα αποτυπώνεται η έξαρση της εγκληματικότητας, η ανασφάλεια των πολιτών, η υποστελέχωση των αστυνομικών υπηρεσιών και η αδυναμία της Πολιτείας να λάβει μέτρα για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, οι οποίοι κινητοποιούνται πλέον εθελοντικά. Προτάθηκε ακόμα να επισημανθεί η παραβατικότητα των τσιγγάνων και η ανάγκη επανένταξής τους στην κοινωνία.